“Mersin’de COVİD-19 artışının nedeni tatilciler”




Tarih: 9 Eylül 2020 Çarşamba 17:40




Mersin’in korona virüs ile mücadelede ilk dönemlerde Türkiye’de örnek gösterilen bir kent olduğunu hatırlatan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Hatta biz bunu büyük bir gururla meclisimizde dile getiriyorduk. Tabi ilerleyen dönemde maalesef tatilcilerin farklı şehirlerden gelen insanların, turizm sektörü ile beraber maalesef korona virüsün artışa soktuğunu hep birlikte gördük” dedi.

Haber-Gencay OLCAN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Geçmiş Dönem Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir ile beraber Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Neslihan Yalçın ve Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gencay Olcan’ı ziyaret etti. Ziyaretinde konuşan MHP’li Kılavuz, yerel basının öneminden söz ederek, “Mersin iline gazetecilik hizmetini başarılı bir şekilde ilkeli samimi dürüst olarak ortaya koyduğunuz ötürü tebrik ediyorum. Milletimizi birinci kanaldan doğru habercilik anlayışı ile aydınlatmak gazetecilik mesleğinin en önemli yönü. Bu sebeple gazetecilik bizim için çok özel ve önemli bir yere sahip. Mesleği sulandırmak isteyenlere fırsat vermemek gerekiyor. İnsanların onurunu, namusunu, şeref ve izzetini maalesef son dönemlerde bir kişinin internet haberciliği adı altında bir alanda çektiği fotoğrafla beraber kurum ve kuruluşlar adına itibar suikastçılığı yapmak bizleri derinden etkiliyor. Bu hepimiz adına üzücü ve biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bununla ilgili TBMM’de elimizden geldiğince samimiyetle bir mücadelenin içindeyiz” dedi.

“GAZETECİLERİMİZİN SESSİZ ÇOCUĞU OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Zaman zaman farklı şehirlerdeki gazetecilerin cemiyet başkanlarıyla bir araya geldiklerini sözlerine ekleyen Kılavuz, “Yaşadıkları sorun ve sıkıntıları bizlerle paylaşıyorlar. Bizler de elimizden geldiğince gazetecilerimizin sessiz çocuğu olmaya çalışıyoruz TBMM’de. Gerçekten habercilik anlayışı milletimize doğruları gerçekleri aktarmak adına gazetecilerimizin bizlerin yanında çok özel bir yeri var. Her birine sevgi ve saygımız var. Mersin özelinde de mersinimiz Türkiye’mizin çok özel, güzel gerçekten Allah’ın bir nimeti diye ifade edebiliriz bereketli topraklarıyla. MHP Mersin milletvekili olarak meclisimiz kapatıldıktan sonra bizim tatil anlayışımız yok. Milletvekili seçildiğimiz şehrimizde bütün vatandaşlarımızla pandeminin sınırlandırılması olsa da elimizden geldiğince bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yaz dönemi olması sebebiyle Mersin’in sıcağı yüksek hava şartları vatandaşlarımızın belli bir kısmını yaylaya taşıyor. Biz de yaylalarda ziyaret ediyoruz. Çiftçilerimizle, esnaflarımızla, gençlerimizle, sanayicilerimizle, resmi kurum ve kuruluşlara ziyaretlerimiz oluyor. Mersinimiz adına gayret eden,  hizmet eden kim varsa emektarlarımızı fabrikalarda çalışan gerçekten zor dönemlerde hizmet eden insanlarımızı birebir ziyaret ediyoruz. Kısa bir değerlendirme yaparak onların memleket millet adına yaptıkları işleri, fedakârlıkları büyük bir takdirle her türlü övgünün üstünde muhabbetle karşıladığımızı kendileri ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN, TÜRKİYE’Yİ SEBZE VE MEYVE NOKTASINDA DOYURUYOR”

Mersin’in kendine göre yaşadığı sıkıntıları olduğunun altını çizen Kılavuz, “Özellikle Mersinimiz turizmle alakalı hak ettiği karşılığı, değeri bulmadığını görmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Çünkü gerçekten Mersin her türlü güzelliğe sahip. Allahın yalan dünyasının cenneti diyebiliriz. Deniziyle yaylasıyla ormanlarıyla inanç turizmi ile birçok insanlarımızın başını döndürecek, hayranlığa sahip turistik yeri var. Bugün başka turistik şehirlerle Mersinimiz kıyaslandığında hak ettiği noktadan maalesef yeterince tanıtımı noktasında, reklamı noktasında yapıldığını da düşünmüyorum. Bir yerde gereken o pazarlamanın bütün Türkiye ve yurt dışında Türkiye’ye tatile gelen dünya insanlarına tanıtımının yeterli düzeyde yapılmadığını düşünüyoruz. Biz elimizden geldiğince TBMM’de soru önergelerimizle genel kurulda konuşmalarımızda komisyonda dile getiriyoruz. Dile getirmeye gayret edeceğiz. Bir diğer taraftan Mersinimiz tarımla alakalı yüzde 70 çiftçilerimizin tarım sektöründe hizmet ettiğini görüyoruz. Şöyle diyebiliriz ki Mersin, Türkiye’yi sebze ve meyve noktasında doyuruyor, besliyor diyebiliriz. Narenciye ve diğer kayısı, şeftali, muz, zeytin, üzüm ile her türlü zenginlikleri bereketli topraklarda mevcut. Çiftçilerimizin faaliyet alanı pandemi döneminde bile öneminin ne kadar öne çıktığını görmekteyiz. Çiftçilerimizin de yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyetlerini haklı beklentilerini istek ve taleplerini dile getiriyoruz mecliste. Burada ziyaretlerimizde maalesef bu doğal afetlerden kaynaklı sıkıntılar da bu dönem hepsi üst üste geldi. Pandeminin getirdiği sıkıntılar, hava şartları, sel olayları, bazı ürünlerin zarar uğraması veya sıcaktan yanması. Vatandaşlarımızı zor durumda bıraktı. Buna nazaran kayısı ve şeftalide vatandaşlarımızın yüzü güldü diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM SONRA PARTİM VE BEN. BENİM AKLIM HEP TÜRKİYE’DİR”

Tarımı önemsediklerine vurgu yapan Kılavuz, “Çiftçilerimiz esnaflarımız bu milletin bel kemiği kendileri ile çok sık bir araya geliyoruz. Fikir alışverişinde bulunup TBMM’de paylaşıyoruz. Bir süredir Mersin’deyiz. TBMM kapalı olduğu için. Fırsatı değerlendirip doludizgin bir şekilde zamanı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bir taraftan MHP’nin Mersin ilçelerinin kongreleri başladı. Dolayısıyla 13. Olağan kongremiz önce ilçelerimiz ve Mersinimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Gerçekten MHP’ye her zamankinden daha fazla Türk milletinin dünya kültürünün İslam aleminin ve insanlığın ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla burada kongrelerimizle beraber daha fazlasıyla birlik beraberlik heyecan faaliyetler daha ileri düzeyde taşınması, şüphesiz kongrelerimizin bu şekilde katkısı olacaktır. MHP ilçelerimizde ve merkezde bütün taşralarda karşılıklı saygı sevgi içerisinde, birlik ve dirlik hareketlilik faaliyetler muazzam bir çalışmanın içerisinde. İnşallah bu çalışmalarımız Mersin büyükşehri başta olmak üzere diğer ilçeleri de kazanıp tarihi tekrar yazacağız. Bunu tüm partililerimizle Mersinlilerimizle hep birlikte gerçekleştireceğiz. 2023’ün lider ülkesi Türkiye’si Mersinimizi de güzellikle taçlandıracağız. Biz Mersine karşı sorumluluğu olan insanlarız dava arkadaşlarımızla partililerimizle liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi “Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben. Benim aklım hep Türkiye’dir” diyor. Dolayısıyla biz önce Mersinli vatandaşlarımızı herhangi bir siyasi görüş veya herhangi bir gölge, inanç yöre ayırt etmeksizin kucaklayarak bağrımıza basarak her yere ulaşmanın hizmet etmenin kararlılığı içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

“Mersin bizim sevdamız” diyen Kılavuz, “Mersinli vatandaşlarımız bizim için çok değerli ve önemli. Tüm vatandaşlarımızı seviyoruz. Mersin’de var olan huzur hepimizi mutlu ediyor. Mersinimiz adına gayret eden kim varsa ismi, cismi önemli değil hepsine teşekkür ediyoruz. Mersin her şeyin en iyisine layık. İnşallah yorulmadan bıkmadan usanmadan durmadan çalışacağız. Mücadele edeceğiz. Bunun haklı gururunu da hep birlikte yaşayacağız. Allah hepimizin yardımcı olsun” ifadelerine yer verdi.

“VİRÜSLE EN İYİ ŞEKİLDE MÜCADELE VEREN ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE GELİYOR”

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gencay Olcan’ın, Mersin’de artan COVİD-19 vakaları üzerine sorduğu soru üzerine konuşan Kılavuz,  “Öncelikli olarak korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu illetin pençesine düşmüş hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Maalesef dünyayı eline geçirmiş bir virüsle karşı karşıyayız. Mersinimiz, önce gerçekten ilk dönemlerde Türkiye’de örnek gösteriliyordu. Hatta biz bunu büyük bir gururla meclisimizde dile getiriyorduk. Tabi ilerleyen dönemde maalesef tatilcilerin farklı şehirlerden gelen insanların, turizm sektörü ile beraber maalesef korona virüsün artışa soktuğunu hep birlikte gördük. Mersin’in kendi bünyesinde merkezinde ilk etapta her şey güzeldi. Sonrasında arttı. Allah razı olsun, kendilerini yürekten tebrik ve takdir ediyoruz başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca Bey kahramanca cephede savaşır gibi sağlık çalışanlarımız olağanüstü bir fedakarlıkla sorumluluklarını çok iyi yerine getirdiler. Ve hepinizin takdiridir ki virüste en iyi şekilde mücadele veren ülkeler arasında Türkiye geliyor. Bugün Türkiye’miz birçok dünya ülkesine de sağlık malzemelerinde destek verdi. Ama sonradan bu yazlıkçılarımız ve tatilcilerimizin, turizmle gelen insanlarımızın maalesef ki Mersin’deki virüsü ileri düzeyde arttırmıştır. Gerek Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Bey gerekse sağlık çalışanlarımız canlarını ortaya koyarak hizmetlerine devam ediyorlar” dedi.

 

“VİRÜS BİZDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİL”
Maske, fiziki mesafe ve hijyen kurallarının öneminden söz eden Kılavuz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Buna bizim insanlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Virüs bizden daha güçlü değil diye inanıyorum. Yeter ki tedbirlerimizi alalım. Tedbirlerimizi aldıktan sonra hayatlarımızın alanlarına dikkat ettiğimiz takdirde ben şahsım adına korona virüsten korkmuyorum. Ama ihmal veya boşlukla karşı karşıya kalacak bir illet olduğunu da düşünüyorum. Maalesef bu hastalık hızlı bir şekilde yayılıyor. Ondan ötürü gerekli tedbirleri alıp yaşantımıza dikkat edip aşılacağını ümit ediyorum ama biraz da rahatlık içerisinde hareket eden insanlarımızı görüyoruz. Bu da bir yerde kul hakkı. Başka insanın hakkına zarar vermek. O sebeple dikkat edilmesine gerçek anlamda yarar var.”


Etiket: olcay, kılavuz, mersin, korona, tatilciler

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA