“Mersin’e önemli bir otomotiv yatırımı çekilebilir”




Tarih: 10 Eylül 2020 Perşembe 18:59




Mersin’de otomotiv sektörünün önemli markalarından İVECO Kılıçlar Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç, merkezi yönetim ve yerel yöneticilerin işbirliği ile Mersin’e önemli bir otomotiv yatırımının çekilebileceğinden söz ederek, “Mersin olarak her türlü çekişmeyi bir tarafa bırakıp işbirliğine gitmeliyiz” dedi.

Haber-Barış Köksal

Mersin’de otomotiv sektörünün önemli markalarından İVECO Kılıçlar Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç, Mersin’in otomotiv sektörü ile ilgili gazetecilere konuştu. İlk olarak IVECO Kılıçlar Otomotiv'in Mersin'de 10 bin metrekare, Adana'da 5 bin metrekare üzerine kurulu entegre tesislerle faaliyetine devam ettiğini belirten Kılıç, “IVECO Kılıçlar otomotiv Mersin ve Adana'da tesislerinde 100 çalışanla satış ve satış sonrası alanlarda hizmet veriyor. IVECO'nun farklı ihtiyaçlar için ürettiği kendi sınıflarının lideri; Stralis, Daily, Eurocargo ve Tracker modellerinin pazarlamasını yürüten Kılıçlar Otomotiv, yılda 350'yi aşkın araç satışı gerçekleştirmektedir” dedi.

 

“MERSİN LOJİSTİK ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KULLANAMIYOR”

Mersin’in gelişmeye müsait bir organize sanayi bölgesi varlığından söz eden Kılıç, “Limanı var, demir yolu hattı var, Ortadoğu’ya yakınlığı malum. Hal böyle iken kentimize ciddi bir otomotiv yatırımı yapılmaması için ortada hiçbir neden yok. Merkezi yönetim ve yerel yöneticilerin işbirliği ile Mersin’e önemli bir otomotiv yatırımı çekilebilir.  Mersin olarak her türlü çekişmeyi bir tarafa bırakıp işbirliğine gitmeliyiz. Eğer kentimiz için mücadele edersek Mersin geleceğin parlayan yıldızı olacaktır. Mersin lojistik üstünlüğünü kullanamıyor. Mersin Limanı, demiryolu hattı, karayolu ulaşımı ve önümüzdeki yıllarda hizmete girecek olan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile kentimiz sanayi yatırımları ile bulunmaz bir lokasyonda. Bugün Mersin’de bulunan 575 lojistik firmasının sadece 200’e yakını faaliyet gösterebiliyor. Bu kentimiz adına üzüntü verici” ifadelerine yer verdi.

 

“NEDEN MERSİN?’ SORUSUNUN CEVABI YETKİLİLERE ANLATILMALI”

Mersin’in otomotiv sanayisinin gelişmesi için tek ses olmaları gerektiğine dikkat çeken Kılıç, “Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su önderliğinde, içerisinde sektör STK’larının bulunduğu, Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu, Ticaret ve Sanayi Odası’nın bulunduğu bir çalışma grubu kentimizin lojistik anlamdaki üstünlüğünü otomotiv yatırımcılarına anlatmalı. Bunun için gerekli çalışmalar yapmalı. Yurtdışında temaslarda bulunarak ‘Neden Mersin?’ sorusunun cevabını yetkililere anlatmalı. Merkezi hükümet ile masaya oturarak Mersin’e yatırım çekebilmek adına gerekli teşviklerin bölgemize getirilmesi sağlanmalı. Böylesine güçlü bir çalışmanın ardından Mersin’e otomotiv yatırımı getirilmemesi için herhangi bir sebep yok. Yeter ki bizler tek ses, tek yürek olabilelim” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN’İN TANITIMI ÇOK İYİ YAPILMALI”

Mersin’e gelen her yatırımın yeni bir istihdam sahası açılmasına neden olacağı gibi yan kolları ile kentin gelişimine de fayda sağlayacağını söyleyen Kılıç, “Bundan dolayı da Mersin’in tanıtımı çok iyi yapılmalı. Yabancı yatırımcılar ve turistlerin kentimize gelmelerini sağlayacak projeler üretilmeli. Gerektiği takdirde yurtdışındaki fuarlara giderek kentimizin tanıtımı yapılmalı. Sadece otomotiv sektörü değil, birçok sektörün Mersin’i neden tercih etmesi gerektiği kısa ve öz şekilde iyi anlatılmalı” diye sözlerini tamamladı.


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA