MHP’li Kılavuz, Bozyazı’nın derdine derman olacak




Tarih: 21 Eylül 2020 Pazartesi 12:39




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin’in Bozyazı ilçesinde aşırı yağışlar dolayısıyla her sene taşan ve çok sayıda ev ve iş yeri sular altında bırakan Sini Çayı’nın ıslahına yönelik TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması üzerine TBMM Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesinde şu soruya yer verildi: “Mersin/Bozyazı'da bulunana ve her yıl yağmur suları sebebiyle taşmakta olan Sini Çayı'nın, etrafında bulunan ağaç varlığına zarar vermeden ıslahına yönelik olarak bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?”

SİNİ ÇAYI NEREDE?

Sini Çayı Mersin ilindeki düzensiz rejimli akarsulardan biridir. Akarsuyun kaynağı Toros Dağları üzerinde Gülnar ilçesi Yarmasu köyü dolaylarındadır. Adı yukarı çığırda Kazıklıdere, orta çığırda Gökdere ve aşağı çığırda ise Sini Çayıdır. Dereköy ve Kızılca köylerinde gelen kollarla büyüyen çay Bozyazı ilçe merkezinde ve Akdeniz’e dökülür. Her yılaşırı yağışlardan dolayı taşan ve çok sayıda ev ve iş yeri sular altında bırakan Sini Çayı ıslah edilmeyi beklemektedir. (Haber Merkezi)


Etiket: mhp, kılavuz, olcay, siniçayı, bozyazı

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA