BU KEZ BÜTÇE DENKLİĞİ İÇİN BORÇLANMA İSTEYECEK!




Tarih: 27 Eylül 2020 Pazar 17:59




Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi alamayan Başkan Vahap Seçer, bu kez borçlanma yetkisine ret oyu veren meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen bütçe denkliği için borçlanma talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Haber-Gencay OLCAN

“DOĞRU ŞEYLERİ İSTESELER DE YAPAMIYORLAR”

Katıldığı bir televizyon programında Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde geri çevrilen borçlanma talebi sorusu üzerine sitem etmediğini, ancak ortada bir çelişki olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Meclis üyelerimizin hepsine başarılar diliyorum. Onlar da benim gibi işin içerisinde. Onlar da gerçekleri biliyor ve görüyorlar. Siyaset bazı doğruları yaptırmaktan onları engelliyor. Doğru şeyleri isteseler de yapamıyorlar. Umut ederim kısa sürede aşarız. Biz borçlanma almışız almamışız, bunlar tabi ki belediyenin bütçe denkliği için önemli. Biz bütçe yapmışız. 2019’un Kasım ayında mecliste kabul edilmiş. Bu kabul edilen ki, bugün borçlanma yetkisine ret oyu veren meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen bütçede, zaten ben bütçe denkliği için oylamada istediğim miktarı kendilerinden talep etmişim” dedi.

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”
Seçer, sözlerine şöyle devam etti: “Benim şu alanda şu kadar giderim var, burada bu yatırımı yapacağım, benim gelirlerim de şu. İşte Maliye’den, İller Bankası’ndan, öz gelirlerim şu ama benim şu kadar açığım var. Bu açığı da ben borçlanma marifeti ile karşılayayım. Bütçe denkliği oluşturacağım. Bütçemi yapmışım 2 milyar 255 milyon lira ve bana meclis üyeleri ‘tamamdır’ diyerek el kaldırmış ve bütçe oy birliği ile geçmiş. Şimdi aynı bütçede yer alan borçlanma kaleminde Büyükşehir Belediyesinin borçlanması için başkana borçlanma yetkisi verilmiyor; bu tabi ki yaman bir çelişki. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu önümüzdeki günlerde belki gündeme gelebilir. Ekim ayında meclis var. Belki kasım ayında. Bütçe denkliği için tekrar borçlanma yetki talebini yineleyebiliriz” diye konuştu.


Etiket: meclis, borçlanma, yetkisi, vahap, seçer, mersin, haberleri

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA