"Araç muayeneleri tekelci yapıdan kurtarılmalıdır”




Tarih: 28 Eylül 2020 Pazartesi 18:34




CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, araç muayene istasyonlarında yaşanan sıkıntıların enine boyuna araştırılıp çözüme kavuşturulması için meclis araştırma önergesi verdi.

Konuya ilişkin detaylı rapor da hazırlayan CHP’li Başarır, araç muayene istasyonlarının bir an önce tekelci yapıdan kurtulması ve rekabetçi ortamın yaratılarak muayene ücretlerinin düşürülmesi gerekmektedir dedi. Sadece TÜVTÜRK şirketinin araç muayenesi yaptığını belirten CHP’li Başarır, “Geçen yıla göre araç muayene ücreti yüzde 22,58 oranında arttırılmıştır. Ödemeler için kredi kartının kullanılamaması ve nakit ödemelerin yapılması da ayrı bir sıkıntıdır. MTV ya da trafik cezalarından dolayı vatandaşların araçlarını muayene ettirememesi kişilik haklarına aykırı bir durumdur. Vatandaşların, araçlarına 10 dakikalık gelişi güzel muayene için 422 TL ödemesi ve saatlerce bekletilmesi, muayene esnasında oturacak yer dahi bulamaması ne yazık ki tekelci anlayışın bir sonucudur” dedi. CHP’li Ali Mahir Başarır, araç muayene istasyonlarındaki yüksek ücretten saatlerce bekletilmeye kadar tüm sorunların araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA