Meme kanseri için şemsiye altında toplandılar




Tarih: 2 Ekim 2020 Cuma 14:24




Mezitli Belediyesi ve Mezitli Soroptimist Kulübü, 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında ‘Farkındayız Pedallıyoruz’ sloganıyla bisiklet turu düzenledi.

Mersin’deki Rotary Kulüplerinin de desteklediği bisiklet etkinliğinde; tüm davetlilere pembe maske dağıtıldı. Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü binası önünde gerçekleşen etkinlikte; meme kanserine farkındalık yaratmak amacıyla pembe şemsiye açılırken, bisiklet turunun yapılacağı güzergâh; ‘Meme Kanserinde Rutin Kontrol Hayat Kurtarır’ yazısıyla boyandı. Etkinliğe; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, İlçe Sağlık Müdürü Hürsan Korkmaz, Uluslararası Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı, Rotary Kulüpleri Başkanları, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayı Kaymaz ile soroptimist kız kardeşler, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, muhtarlar, bisiklet dernekleri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TÜM KADINLARI ERKEN TEŞHİSE DAVET EDİYORUM

Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu kısa bir açıklama yaparak; “Meme kanseri gibi özellikle kadınlarımızı etkileyen bu hastalıkla mücadele etmememiz gerekiyor. Bu tür farkındalık etkinliklerinin düzenlenmesi çok önemli. İnsanların durumun ne kadar ciddi olduğunu bilmeleri için bu konunun farkına varmaları gerekiyor. Erken teşhis çok önemli. Tüm kadınlarımızın kendi mahallelerindeki sağlık kuruluşlarına giderek erken teşhis yapmaları gerekiyor. Böylesi önemli bir etkinlik düzenlediği için Mezitli Soroptimist Kulübü’ne, Rotary Kulüplerine ve Mezitli Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

BAŞARIYI HEP BİRLİKTE YAKALAMAMIZ GEREKİYOR

Meme kanserine farkındalık yaratmak için tüm STK’ları ve Mezitli’nin koca yürekli ailesini tek şemsiye altına topladıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Kadınlarımızı öncelikle sağlıklı kılmamız gerekiyor. Bugün; 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nın ilk günü. Bunun tüm diğer belediyelere kurumlara örnek olmasının istiyoruz. Tek başına mücadele edilebilecek bir konu değil. Zaten belediyelerin tek başına bir şeyleri başarması zordur. Bunun içerisinde merkezi hükümetin olması gerekir. Bugün burada bunun örneğini veriyoruz Kaymakamımız burada, Sağlık Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, emniyet mensubu arkadaşlarımız ve yine birçok diğer yetkili arkadaşlar burada. Sivil toplum kuruluşlarından arkadaşlar, bireysel olarak gönül veren vatandaşlar burada. Başarıyı hep birlikte yakalamamız gerekiyor. Göğüs kanseri konusunda maalesef 3/1 oranında erken tanıyla kendini kurtaran kadınlarımız var. Bu oran oldukça düşük. Türkiye’deki istatistiklerde 8 kadından 1’inde göğüs kanserinin tespiti yapıldığı söyleniyor. Oysa bunun tedavisi kolay, teşhisi ve kontrolü kolay. Biz zaten belediye olarak, kadınlara çok önem veren, kadınların bu ülkenin toplumun geleceği olduğuna inanan bir belediyeyiz. Ama bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Farkındalık etkinliğimize katılarak destek olan koca yürekli Mezitli aileme, STK’lara ve tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

 

HER YIL EN AZ 15 BİN KADIN BU HASTALIKTA HAYATINI KAYBEDİYOR

Mersin’de bulunan 8 Rotary Kulüpleri adına konuşma yapan Uluslararası Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı; “Bir sağlıklı olarak çok önemli bir konuda farkındalık yapmış bulunuyoruz. Meme kanseri, dünyada kanser bölümünde birinci sıradadır. Ülkemizde her yıl en az 15 bin kadın bu hastalıkta hayatını kaybediyor. Biz Rotary Kulüpleri olarak 7 odak noktada hizmet veriyoruz ve bunların birincisi de bu tür hastalıkların önlenmesidir. Bu konuda bizlerle birlikte çalışma inceliğini gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a, Mezitli Soroptimist Kulübü üyelerine ve tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

AMAÇLARIMIZDAN BİRİSİ KADINLARIN YAŞAMINI İYİLEŞTİRMEK
Mezitli Belediyesi başta olmak üzere birçok STK’larla ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Aydan Dayı Kaymaz; “Meme kanseri dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda görülen her dört kanserden birini oluşturuyor. Türkiye’de meme kanseri görülme sıklığı ne yazık ki son 20 yılda 2 kattan fazla arttı. Meme kanseri sık görülmesine rağmen önlenebilen, mamografik tarama ile çok erken tanı konulan bir hastalıktır. Erken tanı konulan hastalarda meme alınmadan tedavi mümkün olup hastalar sağlıklı yaşamlarına devam edebilmektedirler. Biz soroptimistler; kadının statüsünü yükseltmek için çalışırken amacımız topluma hizmetti. Özelliklede kadınların yaşamını iyileştirmekti. Maalesef ki günümüzde büyük artış gösteren meme kanserinde erken tanıya dikkat çekmek, kontrolün önemini vurgulamak, kadınların kontrollerini aksatmamalarını sağlamak için Mezitli Belediyesi ile birçok STK birlikte hareket ediyoruz. Sözlerime son verirken meme kanserinde rutin kontrol hayat kurtarır diyerek sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA