Büyükşehir Şehir Tiyatrosu yeni sezona “Nazım Hikmet”le başladı




Tarih: 4 Ekim 2020 Pazar 16:54




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dünya şairi Nazım Hikmet’in yaşam öyküsünü konu edinen “Aslolan Hayattır” oyunuyla yeni sezona perdelerini açan Şehir Tiyatrosu’nun prömiyerine katıldı. Başkan Seçer, gecenin sonunda sahnedeki sanatçılarla birlikte “Güzel Günler Göreceğiz” şarkısına eşlik etti.

Şehir Tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda salgın tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda seyirciye yeni sezonun ilk perdesini açtı. Seyirciler arasında birer koltuk boşluk bırakıldı. Boş koltuklarda Nazım Hikmet portreleri yer aldı. Prömiyere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratları da katıldı. Başkan Vahap Seçer, Şehir Tiyatrosu’nun çok güzel bir oyun sergilediğini ve keyifli bir akşam geçirdiklerini vurgulayarak, “Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın şairi mavi gözlü dev adam, büyük şair Nazım Hikmet’in hayatını izlettiler bize. Güzel bir ekip, güzel bir takım. Mersin’e renk katıyorlar ve katmaya devam edecekler. Çok yeni oluşan bir ekip ama başlarında onlara katkı sunan, yardımcı olan, mihmandarlıklarını yapan çok büyük ustalar var. Onun için son derece şanslılar” dedi.

“MERSİN’İ ÇOK GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

Barışa, kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe giden yolun kültür ve sanattan geçtiğini bilen yöneticiler olarak sanata ve sanatçıya her türlü desteği vereceklerini kaydeden Başkan Seçer, “Mersin’i çok güzel günler bekliyor. Çok renkli günler bekliyor. Barış dolu, huzur dolu, kardeşlik dolu günler bekliyor. Çok teşekkür ediyorum, sezonunuz hayırlı olsun” diye konuştu. Seçer, yeni sezonda sanatçılara başarılar dileyerek, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’a çiçek verdi. “Aslolan Hayattır” oyununun rejisörlüğünü yapan Murat Atak ise Başkan Vahap Seçer’e sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Bize vermiş olduğunuz kıymet, desteğin ötesinde, Mersin’de yerel tiyatrolarımızın da ayakta durması için verdiğiniz ve vereceğiniz destek için ben bütün meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi

“İNANIN ÇOCUKLAR, GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ GÜNEŞLİ GÜNLER”

Tiyatronun, müziğin ve dansın bir arada sahnelendiği “Aslolan Hayattır”ın yazarı Haluk Işık da kaleme aldığı oyunu seyircilerle birlikte seyretti. Başkan Vahap Seçer, oyunun sonunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, oyunun yazarı Haluk Işık, sahne alan sanatçılar ve teknik ekiple birlikte “Güzel Günler Göreceğiz” şarkısını söyledi. Nazım Hikmet şiiri ve Alp Murat Alper bestesi olan şarkıya seyirciler de eşlik etti. Salonda “Çocuklar inanın, inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz güneşli günler” sesleri yankılandı.

YENİDEN YAPILANDIRILAN ŞEHİR TİYATROSU “ASLOLAN HAYATTIR”LA PERDELERİNİ AÇTI

Şehir Tiyatrosu’nda yeniden yapılanma sürecine giden Başkan Seçer, genel sanat yönetmenliği koltuğuna usta rejisör Murat Atak'ı getirerek tiyatro ve sinema dünyasının dikkatini Mersin’e çekti. Yaz dönemi hazırlıklarını sürdüren Şehir Tiyatrosu, jüri koltuğunda usta sanatçı Cihan Ünal’ın da oturduğu 4 gün süreli bir sınav gerçekleştirerek, bünyesine yeni oyuncular ve teknik ekip kattı.

“YİĞİDİM ASLANIM” ŞARKISI SALONDA DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Sahne gerisinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu ve Kent Orkestrası sanatçıları, sözünü Nazım Hikmet şiirlerinden alan birçok besteyi seyirciyle buluşturdu. Şarkılara, Şehir Tiyatrosu oyuncuları ses verdi. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Nazım Hikmet için yazdığı ve Zülfü Livaneli’nin bestelediği “Yiğidim Aslanım” şarkısını seslendiren sanatçılar, salonda duydu dolu anlar yaşattı.  Sahnenin sol tarafında ‘Bursa Kalesi’nde yatan Nazım Hikmet’ ve sağ tarafında onun özlemini çeken sevdalıları ile yurttaşlarının beklediği ‘Hasret Kıraathanesi’ yer aldı. Nazım Hikmet’in ‘Vatan Haini’, ‘Hoş Geldin Kadınım’, ‘Mavi Gözlü Dev’ ve ‘Bugün Pazar’ gibi birçok şiirine yer verilen oyunun sonunda “Hiçbir korkuya benzemez halkını satanın korkusu” dizeleri seyirciden büyük alkış aldı. (Haber Merkezi)


Etiket: mbb, seçer, tiyatro

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA