YAŞAMIN HER ALANINDA KADININ GÜCÜ VAR




Tarih: 5 Ekim 2020 Pazartesi 19:00




Mersin’de kadınlara daha fazla pozitif ayrımcılık uygulayacağını her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sözünü tutmaya devam ediyor. Bunu özellikle bir anlayış olarak yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte kadınlar, yaşamın her alanında daha yoğun olurlar” dedi.

Özel Haber-Gencay OLCAN

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE KADIN PERSONEL ÇALIŞMA ORANI YÜZDE 23
Mersin Büyükşehir Belediyesinde kadın istihdam çalışma oranları ortaya çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre; Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışan 7 bin 812 personelin bin 819’u kadın. Bu rakam çalışanların yüzde 23’üne karşılık geliyor. 26 daire başkanından 8’inin kadın olduğu Büyükşehir Belediyesinde yeni dönemde; toplam 636 kadın personel istihdam edilmeye başlandı. Öte yandan 79 kadın otobüs şoförü ve 35 kadın parkomat görevlisinin bulunduğu öğrenildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığında ise bir kadın makam şoförü ve bir kadın marangoz; 36 Halk Ekmek Büfesi’nin 32’sinde de kadın personel çalışıyor.

 

SEÇER: “HER ALANDA KADINLARI İSTİHDAM ETMEYE GAYRET EDİYORUZ”
Göreve başladığı günden bu yana çok sayıda kadını istihdam ettiklerini dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çalışma hayatında da, belediyecilik anlayışında da kadınları ayrı bir yere koyduğunu ifade etti. Bunu özellikle bir anlayış olarak, bir politika olarak yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Seçer, “Her alanda kadınları istihdam etmeye gayret ediyoruz. Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte hem siyasal alanda, hem çalışma yaşamında, yaşamın her alanında kadınlar karar alma mekanizmalarında daha yoğun olurlar. Bu da toplumların modernleşmesi, kalkınması, demokrasi açısından çok olumlu katkılar yapar diye düşünüyorum” dedi.

 


Etiket: mersin, kadınlar, fırsat, mersinbüyükşehirbelediyesibaşkanıvahapseçer,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA