TARSUS BELEDİYESİNDEN ORGANİK TARIMA DESTEK




Tarih: 8 Ekim 2020 Perşembe 19:08




Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ata Tohumu projesi kapsamında Sandal mahallesinde düzenlenen törende kırsal kalkınmaya destek sunuldu.

FİDELER MAHALLE SAKİNLERİNE TESLİM EDİLDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın seçim öncesinde açıkladığı projelerden biri olan Kırsal kalkınma hamleleri kentin çeşitli bölgelerinde uygulanıyor. Özellikle de organik tarımı desteklemek amacıyla, Tarsus Belediyesinde hayata geçirilen proje ile Sandal Mahallesinde bulunan üreticileri ile “Tohum Takas Etkinliği” düzenledi. “Evladiyelik” Ata Tohumuna sahip çıkıyoruz sloganı uygulamaya konulan proje kapsamında gerçekleştirilen törende, toplamda 1 milyon adet Pembe Domates, Karpuz, Mor Mısır, Acebek, (Börülce) Bamya, Firik Mısır, Susam, Sumak, Kavun, Bal Kabağı, Tarsus Nohutu, Yeşil Mercimek ve Fasülye çeşitleri takasla teslim alındı. Tohum takasında Tarsus Belediyesi bünyesinde kurduğu Gen Bankasında çoğalttığı Karnabahar, Marul, Beyaz ve Kırmızı lahana fidelerini mahalle sakinlerine teslim etti.

 

BOZDOĞAN: “KÖYLERİ ŞEHİR HALİNE GETİRMEYİN”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptığı konuşmada, “Köyleri şehir haline getirmeyin. Bırakın köyler köy olsun. İşte görüyorsunuz Ata Tohumu. Burayı şehir haline getirdiğinize hormonlu mu besleneceksiniz? Bırakın şu Ata Tohumumuzu üretelim, köyümüz köy olsun, hiç şehirleştirmeyelim. O köy havasından hiçbir zaman uzaklaşmazsak insanlarımız da koşa koşa Tarsus’a yerleşmezler. Köydeki nüfusa baktım Sandal çok kalabalık bir yer ama şurada burnunuzun dibinde Anadolu Yakası, Sandallıların oraya taşınmasıyla daha geniş bir nüfus oldu. Size şu konuda söz veriyorum; o kadar güzel hizmetler yapacağız ki Sandal’a, Tarsus’a giden, Anadolu Yakası’na giden Sandallılar tekrar buraya geri gelecekler. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan ekibimizin her kademesinde görev alan çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA