İçel İdman Yurdu Seçer’in reçetesine kenetlendi




Tarih: 13 Ekim 2020 Salı 17:29




Katıldığı bir spor programında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i İçel İdmanyurdu’na destek vermediği konusunda eleştiren İçel İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Ve buradan kendisine bir kez daha sesleniyorum. Reçetenizi bekliyoruz sayın başkan. İnşallah reçetemiz bir an önce hazırlanır da biz de görürüz. Çünkü reçetenin içinde ne olduğunu biz de çok merak ediyoruz” dedi.

Haber-Gencay OLCAN

Sun TV’de yayınlanan “Tarkan Özyılmaz’la Kral Sohbetler” programına konuk olan İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. İlk olarak Esenler Erokspor maçını değerlendiren Saltık, “Şükürler olsun 3 puanı aldık. Kötü mü oynadık, birinci devrede biraz kötü oynadık. İkinci devrede takım toparlandı. Netice itibariyle skor odaklı bir ligdeyiz, 3. Ligdeyiz şu an. Takımın oluşma süreci, futbolcuların kaynaşma süreci, teknik heyetin kaynaşma süreci olsun bu süreç zaman geçtikçe daha oturup daha güzel bir noktaya geleceğini ümit ediyoruz” dedi.

“ŞEYTANLAR GRUBU VE FUTBOL SEVDALILARIYLA BİRLİKTE BİR ALEV YAKTIK BİZ”

Teknik direktörlerine, takımına ve yönetimlerine güvendiğini sözlerine ekleyen Saltık, “İnşallah güzel olacak. Takımı kısaca özetleyecek olursak, Mersin’de futbol artık çökmüştü, Mersin İdman Yurdu’nun içinde olduğu kaotik durumdan dolayı herkes futbola küsmüştü. Şehirde şeytanlar grubu ve futbol sevdalılarıyla birlikte bir alev yaktık biz. 1. Amatörde kulübü Necmettin Dursun başkandan devraldık, daha sonra süper amatörde namaglup şampiyon yaptık. 2 sene BAL gibi bir bataklıkta kaldık. İkili averajla birlikte şampiyonluğu Aksaray’a kaptırdık. Geçen sene pandemide 4 maçımız kalarak 2 puan liderlikle bir üst lige çıktık. İkinci yılımız İbrahim Baş hocamızla. İbrahim Baş bence futbolda ağabey denilen, babacan denilen bir yapısı olan hoca. Geçmişte eğitimden gelen bir hocamız olduğu için bazen kendisine has bir yönetim sistemi var. Kulüpte olsun futbolculara karşı olsun bir sistemi var. Biz de bunu onaylıyoruz. Geçen sene İbrahim hocamızla BAL’da başladık, bu sene onunla birlikte şampiyonluk yaşadık 3. Lige çıktık. Geçen sene BAL’da olmamıza rağmen Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu geçtik. 4. Turda elendik süper ligdeki bir takıma yanı Denizlispor’a elendik. Bir başarı var ortada yönetim olarak bu sene de İbrahim hocayla devam kararı aldık. İbrahim hocanın tek bir şartı vardı. Eğer hedef isteyen bir takım, hedef isteyen bir yönetim ve bir şehir varsa ben varım” diye konuştu.

“TRANSFERLER TAMAMEN HOCAMIZIN İNİSİYATİFİNDE”

Transfer süreci hakkında da açıklamalar yapan Saltık, transferlerde istişareyle yürüdüklerin altını çizdi. Yönetimin bütçesine ve teknik direktörlerine uygun bir istişare yürüttüklerini kaydeden Saltık, “Hocamızın önerdiği futbolcuları sportif direktörümüz Vedat Çoban tarafından incelenilip araştırılıp yönetime rapor sunulup, maddi şartlarımız elverişliyse pazarlığa oturduk. Transfer çalışmasında hocamızın transfer politikasına karışmadık. Sosyal medyada görüyor ve okuyoruz. Takımı yönetim mi yaptı? Yoksa İbrahim Baş mı yaptı? Vedat Çoban mı yaptı? Bunu açıklasınlar gibi söylemler söz konusu. Transferler tamamen hocamızın inisiyatifinde ve onayında olan transferlerdir. Biz teknik heyetin işlerine karışma gibi bir çaba içerisinde değiliz. Biz yönetim olarak kendi üzerimize düşen görevin bilincinde olarak verdiğimizin hesabını sorgulamayı karşılıyoruz sadece. Hocamız ne istediyse yüzde 90 oranında transferleri gerçekleştirdik, bu saatten sonra hocama ve kadrosuna sadece bize sahada oynayıp bize 3 puan veya sonuç odaklı başarılar vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“BAZI ŞEYLERİ ELEŞTİRİRKEN ALTINDAKİ NEDENLERE BAKMAK LAZIM”

“Sürecimiz, yolumuz uzun” diyen Saltık, “Önümüzde 32 maçlık bir serüvenimiz var. Kupa maçlarımızı saymazsak. Geçtiğimiz hafta baktığımız zaman matematiksel olarak 10 puandayız. Matematiksel böldüğünüz zaman şampiyonuz. Liderliğe gidiyoruz baktığınız zaman. Geçen hafta Isparta maçımız vardı bu hafta Esenler Erokspor maçımız vardı. Isparta’da 2 puanımızı bıraktık. Isparta iki de sıfır yapan bir takım. Kendi evinde 3 puan alması gerekiyordu alamadı. Biz Isparta’da kötü mü oynadık, kötü oynadık evet. O yüzden 2 puan bıraktık. İyi oyun sergilemedik. Bugün Erokspora baktığımız zaman ilk yarıda tutuk bir oyunumuz vardı. Bazı şeyleri eleştirirken altındaki nedenlere bakmak lazım” dedi.

“HAZIRLIK MAÇI YAPACAK TAKIM BULAMADIK”
Oynanılan oyundan ve istenilen performanstan mutlu olmadığını belirten Saltık, “Pandemiden dolayı 2 kamp geçirmemize rağmen hazırlık maçı yapacak takım bulamadık. Biz Sivas’a gidip hazırlık maçı yaptık. Neden? Çünkü sağlık problemlerinden kaynaklı oynayabileceğimiz takım yoktu. Bizim daha ilk 11 de oyuncumuz yokken transferin son günlerinde takıma ilave takviyeler yaptık. Dün bizim sol stoperimiz ilk defa takımla sahaya çıktı. Orta saha da eksik kadromuz var. Sol açıktaki İsmail Köse’miz sakat. Sağ açıktaki Ozan Pekdemir sakat. Uğur Ayhan golü atan futbolcumuz bileğinde bandajla oynuyor. Bu tarz eksiklerimiz var. Bunlar bahane mi değil. Kesinlikle değil çünkü benim bir kadro zenginliğim var. Sakatlık varsa kadroya almayacak hocam. Elindekilerden bir şekilde faydalanacak” diye konuştu.

“BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN İÇEL İDMAN YURDU’NUN MENFAATİDİR”

3. Ligin en favori takımının Erokspor olduğunu söyleyen Saltık, “Diri bir takım, 17 tane transfer yapmış ve 3. Ligden, 2. Ligden, PTT’den transferleri var. Adamlar 10 kişi birden hücum hattına çıkıyor. 10 kişi birden defansa çekiliyor. 4 hafta geçirmesine rağmen takımda finans problemi olmamasına rağmen bugün bir puanla ligde sonuncu sırada yer alıyor.  Bu takım bana göre son virajlarda ilk 3’e kalacak adaylardan bir tanesidir. Hocam 3 maç geçirmiş 7 puan almış, dün 4. Maçını geçirmiş toplamda 10 puan almış. İlk yarı oyun kötü olabilir ama ikinci yarı toparlanmış bir takım var ortada, 2-1’lik bir skor var ortada, galibiyet var ortada. Bugün hocam sahadan 2-1 galip çıkmış, İbrahim Baş’ın istifasının istenmesi, İbrahim Baş’ın gönderilmesi bu şehre ne katacak. Çıksınlar desinler İbrahim Baş giderse bu takım böyle böyle oynayacak. Ya da İbrahim Baş’tan daha iyi bir hoca göstersinler, saygı gösterelim kendilerine takımı teslim edelim yönetsinler. Ama bugün ortada lider olan bir takım varken anlamsız ve mantıksız yere yüklenmenin de manası yoktur. Bugün lider olan bir takımın hocası Ibrahim Baş'ın sonuna kadar arkasındayım. Kimse kusura bakmasın. Eğer bu takım, kötü denilen bu takım liderse konu kapanmıştır. Hocamızın sonuna kadar arkasındayız.  Benim için önemli olan kişilerin menfaati değil, benim için önemli olan İçel İdman Yurdu’nun menfaatidir” dedi.

“KENDİNİ İSPAT EDECEKSİN KARDEŞİM”

Mahmut Metin konusunda ortada yanlış ve bilgi kirliliğinin olduğunu söyleyen Saltık, “Mahmut Metin geçmiş yıllarda Mersin İdman Yurdu’nda emek vermiş bir kardeşimiz. Çaba da sarf ediyor, gayrette gösteriyor. Mahmut’un takımda kalmasını hocam bizzat kendisi istedi. İyi bir Mahmut Metin’in bize faydalı olacağını hocam raporunda bize belirtti. Eğer ben Mahmut Metin’i oynatmayacak olsam babamın oğluna dahi para vermem. Mahmut Metin’le kampta konuştuğumuzda kendisi söyledi. ‘Ben kendimi ispat edeceğim, ben seni de hocamı da bu şehri de yanıltacağım bu konuda kendime güvenim sonsuz, bir şans verin’ dedi. Biz de kendisine bu şansı verdik. Gelinen noktada Mahmut Metin hazırlık maçlarında oynadı, Isparta maçında da 20 dakikalık bir süreçte oyuna girdi. İlk maçımızda kadroda yoktu, son kadroda da yoktu. Şimdi hocamızın elinde bir kadrosu var. O kadroda 2-3 tane kanatlarında sakatlıkları var. Eğer Mahmut Metin, gerçek bir Mahmut Metin olsaydı o sakatlıklardan faydalanır kadroda görev alırdı. Isparta maçında hoca sana 20 dakikalık şans veriyorsa kendini ispat edeceksin kardeşim” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARLARIMIZLA HİÇBİR SORUNUMUZ YOK”

Yerel yönetimlerden ve iş dünyasından hiçbir destek almadıklarını kaydeden Saltık, “Ben bu kentte ne iş adamından destek alıyorum, ne belediyelerden destek alıyorum. Beşir Acar dışında bize destek olan yok. Göğüs reklamımızı kendisi karşıladı. Bu konuda da çağrıda bulunuyorum. Maddi manevi olarak kent dinamiklerinden destek bekliyoruz. Sağ olsunlar Kırmızı Şeytanlar taraftar grubumuz bize destek oldu. Taraftarlarımızla hiçbir sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN SEÇER, DAVET GÖNDERMEMİZE RAĞMEN MAÇA GELMEDİ”
Toroslar Belediye Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a İçel İdmanyurdu’na verdiği destekten ötürü teşekkür eden Saltık, “Allah ondan razı olsun. Bize Aziz Sancar Spor Tesisleri’ni açtı. Eğer bu tesisi bize tahsis etmemiş olsaydı şu an takımın kalacak yeri olmayacaktı. 2 senedir orada konukluyoruz. Burada da uzun süre kalacağımızdan eminim. Mustafa Gültak Başkanımız da sağ olsun maçlara gelip manevi destek de bulunuyor. Sayın Valimiz Ali ihsan Su da bize manevi destek konusunda sağ olsun geri durmuyor. Osmaniyespor maçında yaşananlarla ilgili bize sahip çıktı ve İçel İdman Yurdu’nun hakkını yedirmeyeceğini Osmaniye Valisine belirtti. Ancak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’den herhangi bir destek görmedik. Ve buradan kendisine bir kez daha sesleniyorum; reçetenizi bekliyoruz sayın başkan. İnşallah reçetemiz bir an önce hazırlanır da biz de görürüz. Çünkü reçetenin içinde ne olduğunu biz de çok merak ediyoruz. Her maç öncesi hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreterine, hem de Vahap Başkanın özel kalem müdürüne hem de sayın başkana davet göndermeme rağmen maalesef maçlarımıza daha gelemediler. Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit, bize bayrak desteğinde bulundu. Biz bütünleştirici bir gücüz. Spora siyaseti karıştırmıyoruz ve kapımız herkese açık. Maddi destek olmasa da bize manevi destek de bulunsun. Gölgesi yeter” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: içel, idman, yurdu, mersin, seçer

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA