Başkan Seçer: “Vatandaşla iç içe olmak bizlere huzur veriyor”




Tarih: 18 Ekim 2020 Pazar 14:54




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her hafta sonu düzenli olarak gerçekleştirdiği saha gezileri kapsamında bu kez Mezitli’nin Eski Mezitli ve Seymenli Mahalleleri’ni ziyaret etti, vatandaşların taleplerini dinledi. Vatandaşa yakın olmanın, sorunları daha çabuk kavrayıp, çözüme ulaştırma açısından önemli olduğunu belirten Başkan Seçer, yurttaşlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden hizmet ürettiklerini vurguladı.

Saha ziyaretleri sırasında Başkan Seçer’e, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve örgüt yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti. Her iki mahallede yaşayan vatandaşlar, Başkan Seçer’i alkışlarla karşıladı. Eski Mezitli Mahallesi’nde konuşan Başkan Seçer, hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını vurgulayarak, herkesin belediye başkanı olduğunu kaydetti. Seçer, “Vatandaşla iç içe olmak bizlere huzur veriyor. Biz vatandaşın yanına gidiyoruz. Vatandaştan kaçmıyoruz” dedi. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 1,5 yılda çok önemli hizmetler hayata geçirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:“Bunu gerçekçi gözlerle bakan muhtarından sade vatandaşına kadar herkes görüyor. Şunu çok net söylüyorum. 30 büyükşehir içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi en başarılı belediyelerin başlarında geliyor. Bu çok net. Belediyeciliği, hizmetin ne demek olduğunu, bu koşullarda hizmet yapmanın zorluğunu bilen herkes bunu görüyor. Biz Türkiye'nin en zor kentinde yaşıyoruz. Ama en güzel, en bereketli, en zengin, en muazzam da bir kentinde yaşıyoruz.”

SEÇER, VATANDAŞLARIN TALEPLERİNE YANIT VERDİ

Eski Mezitli Mahallesi sakinlerinin kaldırım, yama çalışmaları ve Çevlik-Cemilli Gölet Yolu taleplerini dinleyen Başkan Seçer, söz konusu gölet yolunun Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir yol ağı olmadığını ancak 2022 yılı programına aldıklarını söyledi. 30 Numaralı otobüsün Eski Mezitli’ye kadar gelmesi talebine de yanıt veren Seçer, “Arkadaşlarım notlarını aldı. Bizim otobüs eksiğimiz var şu anda. Birkaç ay içerisinde yeni otobüslerimiz geliyor, alımı gerçekleşti. Hem körüklü, hem standart tip var. 73 yeni otobüsümüz geliyor. Bunun 10’u körüklü otobüs, 63’ü de normal standart otobüs. Onlar gelince sadece bu bölge değil, birçok bölgede yeni otobüs taleplerini karşılayacağız. Sorunumuz kalmayacak” dedi.

SEÇER, SEYMENLİ MAHALLE HALKI İLE BİR ARAYA GELDİ

Seymenli Mahallesi’nde de vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Seçer, Seymenli halkının da sıkıntılarını tek tek dinleyip, not aldı. Mahalle ziyaretleri ile vatandaşa daha yakın olduklarını aktaran Seçer, “Bu bizim için, siyasetçiler için önemli bir avantajdır. Sorunları daha çabuk kavrarsınız. Onların üzerine daha çabuk gidersiniz” dedi. Yerel seçimde tüm siyasi partilere mensup vatandaşlardan destek alarak bu göreve geldiğini hatırlatan Başkan Seçer, herkesin belediye başkanı olduğunu yineledi. Başkan Seçer, “Burada yaşayan yurttaşlarımız, artık herkes Mersinli. Hep beraberiz. Bir ayrım yok. Bir ayrım olamaz. Bunu kafanızdan silin. Biz bu ülkede huzur istiyoruz, kardeşlik istiyoruz, adalet istiyoruz. Herkes çalışsın, herkesin sıcak bir çorba pişireceği evi olsun, yuvası olsun, mutfağı olsun. Çocuklarının yatacağı sıcak bir yatağı olsun. Bunun için uğraş veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANA-BABA GİBİDİR; ŞEFKATLİDİR. ABİ-KARDEŞ GİBİDİR; SICAKTIR”

Mersin’in toprağıyla, limanıyla, fabrikasıyla, insan kaynağıyla ve genç nüfusuyla çok zengin ve çok güzel bir kent olduğunu dile getiren Seçer, bu kentte çok güzel işler yapıp, çok başarılı olacaklarını vurguladı. Başkan Seçer, çalışmalarında özellikle kadınları çok önemsediklerini ifade ederek, sosyal hizmetlere verdikleri önemi şu sözlerle anlattı: “Yolunuzu da, suyunuzu da, kanalizasyonunuzu da, yoksulumuza el uzatmayı da, çocuğumuza, kadınımıza sahip çıkmayı da başarabiliriz. Yeter ki bunu isteyelim. Kadınlarımızı önemsiyoruz. Baş tacımız. Bizler sizlere sahip çıkmak zorundayız. Sosyal belediyecilik tam budur. Baba gibidir, ana gibidir; şefkatlidir. Abi gibidir, kardeş gibidir, dost gibidir; sıcaktır. Belediye budur. Bunu da yerine getiriyoruz. Çok daha güzel işler olacak. Bizleri destekleyin. Biz sizler için çalışıyoruz. Eksiğimiz olsa da gideririz, yanlışlık olsa da giderilir. Önemli olan niyet. Önemli olan hüsnüniyet. Kalbiniz. Bizim kalbimiz de iyi, hüsnüniyetimiz de iyi, niyetimiz de iyi, fikrimiz de iyi. Biz bu ülkenin kalkınmasını istiyoruz.”(Haber Merkezi)


Etiket: seçer, vatandaşlar

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA