Umu’dan ‘kasksız trafiğe çıkmayın’ uyarısı’




Tarih: 18 Ekim 2020 Pazar 17:36




Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Ben de Kaskımı Takıyorum’ kampanyasının 2. Etap tanıtım etkinliği yapıldı. Federasyon olarak her daim bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Ganim Umu, sürücülere ‘kasksız trafiğe çıkmayın’ uyarısında bulundu.

Haber-VİDEO/Gencay OLCAN

'Kaskınız Maskotunuzdur' sloganıyla devam eden kampanya ile kask kullanımını artırmak amaçlanıyor. Özgecan Aslan Meydanı önünde yapılan etkinliğe Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Ganim Umu, Türkiye Motodrag Şampiyonu Caner Kıt ve yüzlerce motosiklet sürücüsü katılım gösterdi. Yapılan etkinlikte Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından motosiklet sürücülerine 'Kaskınız Maskotunuzdur' yazılı sticker çıkartması ve bandana dağıtımı yapılırken, öte yandan kask takmayan motosiklet sürücülerine de kask hediye edildi.

UMU: “TÜRKİYE’DE MOTOSİKLET KULLANIMININ EN YÜKSEK OLDUĞU İLLERDEN BİRİSİ”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ganim Umu, federasyon olarak bu tür kampanya ve etkinlikleri desteklerini söyledi. Türkiye’de motosiklet kullanan vatandaşın bilinçlenmesi konusunda bu tür kampanyaların önemli yer tuttuğunu dile getiren Umu, “Amacımız kask ve ekipman kullanımını yaygınlaştırarak ölümlü kazaların önüne geçmek. Maalesef Türkiye’de birçok insanımız motosiklet kazası sonucu hayatını kaybediyor veya sakat kalıyor. Mersin, Türkiye’de motosiklet kullanımının en yüksek olduğu illerden birisi ve maalesef burada, yılda onlarca insanımız hayatını kaybediyor. Projeyi hayata geçiren ve devamı getiren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis arkadaşlarımıza, Mersin Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Şahne’ye ve Mersin’de her zaman motorcunun yanında olan birçok etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya federasyonumuz ve Mersin’de motosiklet kullanan bilinçli sürücülerimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

UMU: “KASKSIZ TRAFİĞE ÇIKMAYIN”

Projede bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Umu, sürücüler kasksız trafiğe çıkmayın uyarısında bulunarak, “Federasyon olarak her daim bu tür etkinliklere destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. Herkesin trafikte kaskını takması çok önemli. #Bendekaskımıtakıyorum diyerek herkesin kask takmasını buradan rica ediyorum” diye konuşmasını sonlandırdı.

 

GÜDER: “BİZLER TRAFİKTE KASK KULLANIMINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

TMF İl Temsilcisi ve aynı zamanda Mersin Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Yusuf Güder ise Mersin’de yaşanan motosiklet kazalarındaki en büyük ölüm olaylarının kask takılmaması olduğunu söyleyerek, “Bizler trafikte kask kullanımını arttırmak istiyoruz. Çabamız bu yönde. Kask hayat kurtarır diyoruz. Bu etkinlik kapsamında bugün gösteri ve kortej yapılacak. Kulüp olarak güvenli sürüş eğitimlerine de devam ediyoruz. Kulüp üyelerimiz sadece kaskla yetinmeyip bütün ekipmanlarıyla güvenli sürüş eğitimini sürdürüyor. Bu projede bizi yalnız bırakmayan siz değerli basın mensuplarına Mersin Emniyet Müdürlüğüne ve tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Motodrag Şampiyonu Caner Kıt, motosikletiyle muhteşem bir gösteri yaptı. Etkinlik kortej ile devam etti.


Etiket: mersin, motosiklet, ganimumu, bendekaskımıtakıyorum, kask, yusufgüder

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA