Hani pandemi nerede?




Tarih: 20 Ekim 2020 Salı 18:05




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla 13 ilçenin muhtarlarıyla bir araya geldi. Programın yapıldığı salonun oturma düzeninde pandemi tedbirleri gözetilirken, Seçer’in muhtarlarla olan hatıra fotoğrafında pandemi tedbirleri yok sayıldı. Oluşan görüntü, “Hani Pandemi nerede?” dedirtti.

Haber-VİDEO/Gencay OLCAN

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtar derneklerinin başkan ve temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Seçer, muhtarların gününü kutladı. Vatandaşların sorunlarını en iyi muhtarların bildiğini dile getiren Seçer, “Muhtarlarla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Vatandaşla en iç içe olan, sokağı en iyi bilen, sokaktaki hanede kimler yaşar, nasıl yaşar, sorunları nedir, kadının durumu nedir, evin erkeğinin işi var mıdır, yok mudur, yoksullukları var mıdır, dertleri nedir en iyi muhtarlarımız biliyor. Muhtarlarımız bizim hizmet yolunda beraberlik yaptığımız dava arkadaşlarımız bir anlamda. Ben her platformda bunu söylüyorum. Muhtarlarımızla çok iyi olmak zorundayız, beraberliklerimizi sürdürmek zorundayız” dedi.

 

“ALO 185’İ DAHA ETKİN KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Muhtarlarla birlikte vatandaşlara daha etkin ve efektif hizmet götürebilmek için iş birliğini sağlamlaştıracak bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Seçer, bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin çağrı merkezi olan TEKSİN Mersin İletişim Koordinasyon ve Analiz Merkezi’nde muhtarlara özel bir hat açtıklarını kaydetti. Ağustos ayında kurulan sistem üzerinden 2 bin 753 muhtarın ‘Alo 185’i arayıp talebini ilettiğini belirten Seçer, “Muhtarlarımız taleplerin, isteklerin günü kurtarmak için alınıp bir köşeye atıldığını zannetmesinler, asla buna müsaade etmiyoruz. Muhtarlarla iletişimimizde, hizmetimizde önemli bir araç olarak Alo 185’i daha etkin kullanmaya bundan sonra da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HİZMET YOLUNDA SİZLERLE İŞ BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ KAÇINILMAZ.

Geçen yıl başlatılan bilgisayar dağıtımı kapsamında 600 adet bilgisayarı muhtarlara teslim ettiklerini de söyleyen Seçer, yine muhtarların 8 GB’lık Vınn ücretini de Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladıklarını belirtti. Muhtarlarla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını kaydeden Seçer, “Hizmet yolunda sizlerle iş birliğimiz, beraberliğimiz kaçınılmaz. Birçoğunuzla da ilişkilerimizi başkanlık düzeyinde gayet iyi sürdürüyoruz. Muhtarımız Anamur'dan, Mut'tan, Tarsus'tan, Akdeniz'den ya da Yenişehir'den, Mezitli’den hangi bölgeden olursa olsun bizim için adil ve eşit hizmeti, ilgiyi hak eden bir arkadaşımızdır. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

BUNLAR DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZLARI

Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının kötüye gittiği dönemlerde Mersin’in de bundan etkilendiğini kaydeden Seçer, Ankara’da yaşanan siyasi gerginliklerin Mersin’e de etki ettiğine dikkat çekerek, “Bizler iktidara mensup belediye başkanları olmayabiliriz, zaman zaman Ankara'da yaşanan siyasi gerginlikler Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ni etkileyebilir. Sizler de biliyorsunuz meclis çoğunluğu belediye başkanının mensubu bulunduğu parti ya da ittifak çoğunluğunda değil ama bu bizim için bir sorun değil, bir dert değil. Zaman zaman oradaki gerginlikler sizi germesin. Bunlar demokrasinin olmazsa olmazları. Yeter ki birbirimizi incitmeyelim, birbirimize yaralayıcı bir dil kullanmayalım. Siyaset uğruna, siyasi saikler uğruna Mersin'in geleceğini tehlikeye atmayalım. Ankara'dan esen rüzgarlar arzu ediyorum ki Mersin'in geleceği ile ilgili verilecek kararlara tesir etmesin” şeklinde konuştu.

 

“BAZI YASAL DÜZENLEMELER TBMM’DE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRÜŞÜLECEK”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri veya diğer kurumlar arasındaki yetki karmaşasından muhtarların da etkilendiğini vurgulayarak, konuyla ilgili yasal düzenlemelerin ilerleyen süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüleceğini kaydetti. Büyükşehir belediye başkanları olarak geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları görüşmede konunun gündeme geldiğini söyleyen Seçer, “Bazı yasal düzenlemeler TBMM’de önümüzdeki günlerde görüşülecek. Bu tabii ki iktidarın yerel yönetimler üzerinde kaybolmuş gücünü tersine çevirip güçlendirmeye, tahkim etmeye yönelik olmaz umut ediyorum. Bu konuda belediye başkanı seçildiğimiz ilk günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’nın davetine icabet ettik, toplantıya katıldık. Bu konu orada da gündeme geldi, orada da Belediye Başkanları Komisyonu oluşturulurken benim mensubu bulunduğum partiden de belediye başkanları o komisyona dahil oldu, diğer partilerden belediye başkanları o komisyona dahil oldu. Bu yasal düzenleme üzerinde bir çalışma kararı alındı ama maalesef o günden bu güne orada konuşulan, görüşülen, karara bağlanan bazı hususlar hayata geçirilmedi. Bunu da üzülerek izlediğimi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Programın yapıldığı salonun oturma düzeninde pandemi tedbirleri gözetilirken, Seçer’in muhtarla olan hatıra fotoğrafında pandemi yok sayıldı. Oluşan görüntü, “Hani Pandemi nerede?” dedirtti.


Etiket: mersinbüyüşehirbelediyebaşkanıvahapseçer, pandemi, 19ekim, muhtarlar,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA