Akdeniz Belediyesi, Güneş Mahallesi’ne yeni bir park kazandırdı




Tarih: 22 Ekim 2020 Perşembe 16:24




Park ve yeşil alan varlığını arttırmak için çalışmalarını ve saha araştırmalarını sürdüren Akdeniz Belediyesi; Güneş Mahallesi’ne yeni bir park kazandırdı.

Güneş Mahalle sakinlerinin çevre civarda bir park bulunmadığı için, farklı ve uzak mahallelerin park alanlarına çocuklarını götürmekte zorlandıklarını ifade etmeleri sonrası, Belediyenin mahallede düzenlenecek bir alan tespit etmesiyle talepleri yerine getirildi.  Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak'ın talimatıyla yıllardır atıl durumda olan alan;  yapılan düzenlemenin ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeşillendirildi. Toplam 3 bin 800 metrekarelik alan, ailelerin vakit geçireceği kamelyalar, çocukların oynayabileceği oyun grupları, çocukların düşme riskine karşı darbe almalarını önleyecek kauçuk zemin, çöp kovaları, çim, yeşil alan çalışmaları yapıldı. Ayrıca çocuk oyun grupları da yerleştirilen yeni park mahalle sakinlerine kazandırıldı. Özellikle Kent merkezi ve merkeze yakın mahallelerde muhtarlardan ve vatandaşlardan yoğun park ve yeşil alan talebi aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Gültak verdiği bilgide; “İmar Müdürlüğümüzden bütün mahallelerimizde bulunan belediyemize ait ve yeşil alan olarak değerlendirilebilecek bütün alanları tespit ederek, en küçük alanları dahi özellikle çocuklarımızın oyun oynayabilecekleri oyun grupları ve başta kadınlarımız olmak üzere vatandaşlarımızın spor yapabilecekleri jimnastik aletleri ile donatıyoruz. Güneş Mahallemizde de böyle bir alan bulduk ve hemen düzenleyerek, hizmete sunduk” dedi. Parkta çalışmaların bitmesinin ardından, kendilerini oyun gruplarına atan minikler, gönüllerince eğlenip günün tadını çıkardılar. (Haber Merkezi)

 

 

 


Etiket: akdeniz, belediye, park, çocuklar

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA