Tarsuslular Cumhuriyet için yürüdü




Tarih: 1 Kasım 2020 Pazar 15:15




Tarsus Belediyesi’nin organizesi ile Kaymakamlık önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet için yürüdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Tarsus Belediyesi tarafından tertip edilen Cumhuriyet Yürüyüşüne, kalbi vatan sevgisi ile atan binlerce yurttaş katıldı. Tarsus BelediyesiCumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılı kutlamalarına düzenlediği etkinliklerle renk ve coşku kattı. Kutlamaların finalinde “Cumhuriyet Yürüyüşü” ile birlikte Unesco Evi, Turizm Danışma Bürosu ile Butik Otelin açılışı gerçekleştirildi. Belirlenen toplanma yerine iştirak eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve eşi Derya Özinç Bozdoğan, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Serhat Servet Dövenci, Tarsus İdman Yurdu taraftarları ve binlerce yurttaş ellerinde Türk bayraklarıyla bando ekibinin çaldığı marşlar eşliğinde belirlenen güzergâhta coşku, sevinç ve gururla Cumhuriyet için yürüdü. Cumhuriyet yürüyüşün ardından Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kentte sürdürebilir turizmin gelişimine yönelik projeleri arasında yer alan Unesco Evi, Turizm Danışma Bürosu ile Butik Otelin açılışı için Eski Tarsus evlerinin bulunduğu alanda toplanan yurttaşlar saygı duruşunda bulunup hep bir ağızdan İstiklal Marşını söyledi.

“CUMHURİYET ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptığı konuşmada; “Geriye baktığımızda güç koşullar altında bir devletin, ülkenin bitkin, yılgın, ürkek insanların bir çıkış için ve özgürlüklerine kavuşmak için verdikleri büyük mücadele Kurtuluş Savaşı sonrası meydana gelen en güzel rejim; Cumhuriyet. Kanla, gözyaşıyla, acıyla kazanılan bize altın tepside sunulmayan Cumhuriyet için buradayız. Cumhuriyet’in en önemli değeri nedir biliyor musunuz? Şu an bir aşçının oğlunun, bir tuğla fabrikasında çalışan bir kadının oğlu burada belediye başkanı olarak konuşuyorsa işte Cumhuriyet’in değeri budur. Cumhuriyet özgürlük demektir, Cumhuriyet eşitlik demektir, Cumhuriyet hak demektir en önemlisi Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olmaktır,” Bizde Cumhuriyetimizin bize verdiği güç sayesinde kimsesizlerin kimsesi olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu nedenle canı gönülden ellerinizdeki Türk Bayrakları ile Tarsus caddelerini gelincik tarlasına çevirdiğiniz ve Cumhuriyet Yürüyüşümüze iştirak ettiğiniz için, ayrıca Tarsus’a kazandırdığımız Unesco Evi, Turizm Danışma Bürosu ile Butik Otelin açılışlarında yanımızda olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde emek veren herkesi kutluyor saygı ve sevgileri sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: tarsus, cumhuriyet

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA