MHP’li Kılavuz: “Gübre ve yemlerden KDV alınmasın”




Tarih: 4 Kasım 2020 Çarşamba 18:47




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, üreticilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve üreticilere rahat bir nefes aldırmak için kullanmış oldukları gübre ve yemlerden Katma Değer Vergisi (KDV) alınmamasına yönelik kanun teklifi verdi.

MHP’li Olcay Kılavuz’un TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Türkiye tarımsal etkinliğin ve üretimin oldukça yoğun yapıldığı ülkelerin başında gelmektedir. Ülkemizin bulunduğu iklim kuşağı, topraklarının elverişli olması, yüzyıllar boyunca tarımsal etkinliğin ekonomik hayat içerisindeki yerinin etkinliği ve tarımla uğraşan nüfusun fazlalığı Türkiye’yi bir tarım ülkesi olarak tanımlamamıza olanak sağlamaktadır. Günümüzde de ülkemizin birçok yerinde sayısız tarım ürünü üretilmekte ve nüfusun belirli bir kısmı tarımla uğraşmaktadır. Çiftçilerin gerçekleştirmiş olduğu bu tarımsal üretim şehir, bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunmaktadır. Fakat üreticilerin gerçekleştirmiş olduğu tarımsal üretimde ciddi girdi maliyetleri bulunmaktadır. Bu maliyetlerin fazlalığı tarımsal üretimin düşmesine, tarım ekonomisi içerisinde bulunan insan sayısının azalmasına, tarım bölgelerinin terk edilmesine ve tarım arazilerinin yok olmasına sebebiyet vermektedir. Tarımsal üretimde devamlılığın sağlanması ve üreticilere yansıyan girdi maliyetinin düşürülmesi noktasında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin üretimde kullanmak için alacakları her türlü gübre ve yem ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nin tamamen ortadan kaldırılması Türk tarımının geliştirilmesine ciddi katkılar sağlayacaktır. Üretimden depolamaya, işlemeden ihracata, fiyat değişikliklerinden elektrik, su,  mazot gibi sayısız diğer girdi maliyetlerine kadar çok ciddi ekonomik yükün altında bulunan üreticilerimizin yapılacak olan bu kanun değişikliği ile gübre ve yem ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nden muaf tutulması rahatlamalarının önünü açacak ve tarımsal üretimin artmasını sağlayacaktır. Tarım gibi stratejik ekonomik bir faaliyet sahasının etkinliğini artırmak devletimizin öncelikli vazifelerindendir. Bu noktada tarımsal faaliyet içerisinde bulunan üreticilerimize gerekli desteği sunmak elzemdir. Vermiş olduğumuz bu kanun teklifi ile hem üreticilerimize gerekli destek sunulmuş olacak hem de tarım ekonomisinin sürdürülebilirliğine katkı sunulmuş olacaktır.” (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: mhp, mersin, milletvekili, olcay, kılavuz, haber

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA