Kadın kooperatifleri ürünlerini sergiledi




Tarih: 8 Kasım 2020 Pazar 17:46




Kentteki 8 kadın kooperatifini bir araya getiren Büyükşehir, üretici kadınlara Yoğurt Pazarı’nda ürünlerini sergileme olanağı sundu. Açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış ve Meral Seçer de katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü ortak çalışmayla kentteki 8 kadın kooperatifi bir araya getirildi. Akdeniz İlçesi sınırlarında yer alan Yoğurt Pazarı’nda açılan ürün sergileme stantlarında kadınlar ürünlerini tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış ve Meral Seçer’in de açılışına katıldığı stantların, koşulların uygunluğuna göre duyurusu da yapılarak iki haftada bir cuma günü kurulması planlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut İlçesi’ndeki tarihi Taşhan’ı kadın üretici pazarı haline getirmişti. Benzer bir çalışma kent merkezinde de uygulandı. 08.30-18.00 saatleri arasında Yoğurt Pazarı’ndaki Yoğurtçu Kadın Heykeli civarında kurulan stantlarda kadın emeğiyle hazırlanan yöresel ve el işi ürünler yer aldı. Kentte faaliyet yürüten Mersinden Kadın Kooperatifi, Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi, Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Hayat Ağacı Kadın Kooperatifi, Toprak Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Mut Üretici Kadın Kooperatifi ile Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu çatısı altında üretim yapan kadınlar alandaki stantlarda ürünlerini sergiledi.

“ÜRETEN KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, açılışına katıldığı stantlarda üretici kadınlarla buluştu ve sohbet etti. Kadınların ürünlerini inceleyen Kış, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üreten kadınlarımızın her zaman yanındayız. Üretilen ürünlerin ekonomik değere dönüşmesi noktasında da desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de kentin 13 ilçesinde yaşayan kadınların emeklerinin stantlarda sergilendiğini belirtti. Kentteki 8 kadın kooperatifinin bir araya getirildiğini ve hem ürünlerini sergileme hem de kendilerini ifade etme imkanı sunulduğunu belirten Meral Seçer, “Bundan dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Çünkü yapılan işlerin, verilen emeklerin ortaya çıkması ve bunun Mersin halkına ve ülkemize duyurulabilmesi için bu tür ortamların yaratılması gerekiyor. Dolayısıyla kadınlarımız ürünlerini tanıtmış olacaklar, kooperatifler birbirleriyle kaynaşmış olacak, Mersin halkıyla kaynaşmış olacak ve hem sosyal alanda varlıklarını gösterecekler hem de ekonomik alanda ‘biz de varız’ noktasında kendilerini göstermiş olacaklar” diye konuştu.

“KADININ GÜÇLENMESİ İÇİN KOCAMAN BİR BİZ OLMAK GEREKİYOR”

Kadınların sağladığı güç birliğinin kente dinamizm kattığını da sözlerine ekleyen Meral Seçer, “Mersinden Kadın Kooperatifi olarak hedefimiz, tüm kooperatifler ve tüm kadınlarla‘biz olarak’ hareket etmek. Bunu istiyoruz ve bunun için de gereken çalışmaları yapıyoruz. Çünkü kadının güçlenmesi için gerçekten kocaman bir biz olmak gerekiyor. Tek başına yaptığımız bir mücadele hiçbir zaman yeterli olmayacaktır” dedi. (Haber Merkezi)

 


Etiket: kadın, mbb, kooperatifler

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA