“Ekonomi iyiyse Sayın Bakan neden istifa etti?”




Tarih: 9 Kasım 2020 Pazartesi 17:44




Basında yer alan “Berat Albayrak istifa etti” haberleri hakkında konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, “Sayın Bakan istifa etti mi, etmedi mi? Hala büyük bir muamma. Ama asıl soru şu ki; bu kadar kritik görevdeki bir Bakan istifa ederek sosyal medya hesabından duyuruyor. Ekonominin iyi olduğu söyleniyor. Bugüne kadar ekonomi iyiyse Sayın Bakan neden istifa etti?” dedi.

Haber-VİDEO/Gencay OLCAN

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Mersin İl Yönetim Kurulu başta olmak üzere Tarsus, Erdemli, Gülnar ve Silifke ilçe başkanlarını kamuoyuna tanıttı. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında korona virüs tedbirlerine uyuldu. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan’ın da bulunduğu toplantıya DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe, partililer ve çok sayıda gazeteci katılım gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, görevi 13 Ağustos günü görevi aldıklarını ifade etti. DEVA Partisinin kuruluş sürecinden söz eden Cenkcimenoğlu, “Mart 2020’de tamamlanabildi ama hemen akabinde pandemi süreci başladı ve hepinizin bildiği gibi fiziki yakınlaşmalar görüşmeler yerini tamamen internet ortamına bıraktı. Bu süreci de internet ortamını en iyi takip eden en iyi yaşayan parti olarak DEVA partisi olumlu anlamda kullandı. Tüm il başkanlıkları ve kurucu heyet çalışmaları dijital ortamda yapıldı. 13 Ağustos’ta biz Mersin İl Başkanlığı olarak kurucu heyet olarak görevi devraldık.  Görevimiz Mersin’de il ve ilçe yönetimlerinin kurulması. DEVA partisi böyle bir yapılanma yaptı. İlk başta genel merkezden beş kişi bizlerin seçimi için çalıştı üç dört ay daha sonra bizler il ve ilçe yönetimlerinin kurulumu için hala uğraşmakta ve çalışmaktayız” dedi.

 

“ÜLKE SİYASİ OLARAK DA ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”
Mersin’in büyük bir kent olduğuna vurgu yapan Cenkcimenoğlu, “13 ilçe yaklaşık iki milyon nüfusu ile 1 milyon üç yüz bin seçmen ile seçime girdik, ekonomik olarak zaten beşinci altıncı büyük kenti. Fakat fiziki yapısı coğrafi yapısıyla da bildiğiniz üzere 325 kilometre sahili var tabi Mersin’de böyle bir yapılanmayı sıfırdan kurmak oldukça emek ve zahmet istiyor. Ama tabi çok değerli siz basın mensupları arkadaşlarımızın yardımları, değerli dostlarımız, tam bir yardımlaşma örneği sergiledik. Yaklaşık iki buçuk aylık bir süreçte de bugün sizlerin karşısına çıkacak ilk yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızı belirledik ve Mersin Valiliğe dilekçemizi vererek resmen Mersin İl Başkanlığımızı kurmuş olduk. Süreçte emeği geçen herkese de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızla genel başkanımızın da katılımıyla ara ara toplantılar yaptık. Tabi Mersin küçük Türkiye biliyorsunuz hepimizin yıllardır aynı sıralarda koşturduğumuz ve söylediğimiz söylemleri burada tekrar etmeyeceğim. Mersin’le ilgili hepimizin birçok bilgisi var ama Mersin’de böyle bir yapıyı bir araya getirmek gerçekten kolay olmuyor çünkü küçük Türkiye, her şey var. Hem meslekleri bir araya getirmeniz gerekiyor hem de biliyorsunuz menşelileri bir araya getirmeniz gerekiyor. Mersin herkesin olduğu bir kent ama biz gerekli hassasiyeti gösterdik ve bugün aramıza katılan yönetim kurulu arkadaşlarımıza da bir kere daha teşekkür ediyorum. Neden teşekkür ediyorum? Ülke siyasi olarak da zor bir süreçten geçiyor biliyorsunuz. Genel başkanımızı sokakta çeviren daha 16 17 yaşındaki çocuklar bile özgürlük ve adaletten bahsediyor, internete rahat girememekten düşündüklerini paylaşamamaktan, e tabi böyle bir süreçte elini taşın altına koyan değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SEÇİME YETERLİLİĞİ SAĞLAMAK İÇİN 41 İLE ULAŞMAK GEREKİYOR”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan ise yaptığı konuşmada DEVA Partisinin teşkilatlanması hakkında bilgi verdi. 187 ilçede kongrelerini tamamladıklarını sözlerine ekleyen Babaoğlan,”Bugün 18. il kongremizi sağlıyoruz. Biliyorsunuz seçime yeterliliği sağlamak için 41 ile ulaşmak gerekiyor. Bunu da önümüzdeki ayın ilk haftasında tamamlamayı düşünüyoruz. Bu açıdan baktığımızda 9 aylık bir süreçte bir parti pandemi koşullarına rağmen kurularak teşkilatlanmış olacak. Bu Türkiye’deki en hızlı teşkilatlanma süreci. Ama bu dediğimiz gibi sadece bizim başardığımız bir şey değil. Artık Türk halkının kötülülüklere tahammülünü olmadığını gösteriyor. Yani Mersin’de, Adana’da, Erzurum’da bizlere ulaşıp teşkilatımıza katılmak isteyen, gönüllü olan birçok kişi var. Geldiğimiz noktada çok rahatlıkla 18. İl kongremizi tamamlayarak sahalarda olduğumuzu sizlere gösterebiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SADECE 4 AYDIR SAHA ÇALIŞMALARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ZAMANLARIMIZ OLDU”

Türkiye’de DEVA Partisi ile siyasete adım attığını belirten DEVA Babaoğlan, Mersin’le ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, “9 Mart 2020 tarihinde 90 kurucu arkadaşımızla birlikte DEVA Partisi hareketini başlattık. Ve o günden bugüne, 8.ayımıza girdik. 8 ayımızın tamamı pandemi ile geçti. Partimizin kurulduğu gün pandeminin ülkemizde ilk görüldüğü güne denk geldi. Aslında bakıldığında Türkiye’de ocak ve şubat ayında da korona vakalarının görüldüğüne dair çok bilgi var. Ama her ne hikmetse 9 Mart tarihi ile birlikte ilk pandemi vakası açıklanmış oldu. O günden bugüne 3-4 ay sokağa çıkamadığımız zamanlar oldu pandemi nedeniyle. Sonrasında da sadece 4 aydır saha çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz zamanlarımız oldu. 8 ayın tamamı böyle geçti. Sayın Genel Başkanımız koronaya yakalandı. Yaklaşık 3 hafta aramızda olamadı. Ama bu 8 aylık sürede çok ciddi çalışmalar yaptık. Bu sadece bizim başarımız değil, ülkemizin de başarısı” diye konuştu.

 

“KONGRELERDE BİNLERCE KİŞİ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI”

Pandemiyle geçen dönemde kendilerine yapılan kötülüklere karşı halkın destek ve yardımlarını aldıklarını söyleyen Babaoğlan, “412 ilçe başkanı atadık. 187 ilçemizde ilçe kongremizi tamamladık ve bugün 18. il kongremizi sağlıyoruz. Biliyorsunuz seçime yeterliliği sağlamak için 41 ile ulaşmak gerekiyor. Bunu da önümüzdeki ayın ilk haftasında tamamlamayı düşünüyoruz. Bu açıdan baktığımızda 9 aylık bir süreçte bir parti pandemi koşullarına rağmen kurularak teşkilatlanmış olacak. Bu Türkiye’deki en hızlı teşkilatlanma süreci. Ama bu dediğimiz gibi sadece bizim başardığımız bir şey değil. Artık Türk halkının kötülülüklere tahammülünü olmadığını gösteriyor. Yani Mersin’de, Adana’da, Erzurum’da bizlere ulaşıp teşkilatımıza katılmak isteyen, gönüllü olan birçok kişi var. Geldiğimiz noktada çok rahatlıkla 18. il kongremizi tamamlayarak sahalarda olduğumuzu sizlere gösterebiliyoruz” dedi.

“ÖZELLİKLE ÜYE OLMAK İSTEYEN 100 BİNDEN FAZLA KİŞİ VAR”

İlk il kongrelerini Ardahan’da tamamlandığını sözlerine ekleyen Babaoğlan, “Sayın Genel Başkanımız korona olduğu için kongreye katılamamıştı. Ama genel başkanımızın katıldığı diğer kongremizi Çorum’da yaptık. O günden bugüne yaptığımız tüm kongrelerde Erzurum’da Malatya’da Diyarbakır’da Antep’te ve dün Bartın’da yaptığımız kongrelerde binlerce kişi bizi yalnız bırakmadı. Bize destek olan binlerce kişi, evlerinden bizi takip etti, mevcut hükümetin korku politikalarından kaynaklı yanlarımızda olamayan ama gönlü biz de olan ya da seçim günü geldiğinde bizim yanımızda olan, oy verecek olan destekleyecek olan ama şu an bizleri izlemekte olan birçok vatandaşımızın ciddi ve ilgi alaka uyandırdı. Çünkü bizim Erzurum’da yaptığımız kongremizin Mersin’deki gönüllü üye başvurularına, Adana’daki üye başvurularından görebiliyoruz. Aslında bu 90 kişinin başlattığı bir hareketti bugün geldiğimiz yer; 72 il başkanımız, 412 ilçe başkanımız, il ve ilçe yönetimlerimiz ile birlikte 10 binden fazla kişinin katıldığı devasa bir orduya dönüştü.  Yine bunun daha da büyüdüğünü göreceğiz. Şunu vurgulamak istiyorum özellikle üye olmak isteyen 100 binden fazla kişi var. 9 Marttan bugüne 10 binden fazla üyeye ulaşmış durumda ve çok kısa bir sürede 100 binden fazla üyeye ulaşmış olacak. Kongrelerimiz devam ettiği sürece çok hızlı devam edebileceğini görebiliyoruz. Burada bugün bizimle birlikte olan, gönüllerimize, değerli basına teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerin desteğiyle devam edeceğiz ve inşallah başarılı olacağız” dedi.

“BUGÜNE KADAR EKONOMİ İYİYSE SAYIN BAKAN NEDEN İSTİFA ETTİ?”
Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Türkiye’nin en yeni, en genç ve en dinamik partisi olduğunu söyleyen Babaoğlan, bir basın mensubunun Basında çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa iddiaları üzerine sorduğu soruya şu şekilde yanıt verdi: “Açıkçası bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum Sayın Bakan istifa etti mi, etmedi mi? Hala büyük bir muamma. Ama asıl soru şu ki, Türkiye'de bu kadar dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisinde olan bir ülkenin yaşadığı ekonomik kriz süreci ve malum bu kadar kritik görevdeki bir Bakan istifa ederek sosyal medya hesabından duyuruyor. Ancak ana medyada bu konu olmuş veya tartışılmış değil ya da bizlerin kafasında bu durum hala net değil. Yani bu aslında bir taraftan da şunu getiriyor, dün de sosyal ağlarda paylaştım ciddi yorum aldım. Ekonominin iyi olduğu söyleniyor. Bugüne kadar ekonomi iyiyse Sayın Bakan neden istifa etti? Ekonomi iyi değilse eğer bu istifası gerçek mi? Bundan sonra ne olacak? Bunlar da tabii cevaplanması gereken sorular.”

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU ADALET SORUNU, TÜRKİYE’DE GÜVEN SORUNU VAR”

DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan’ın daha önce ekonomi bakanlığı yaptığı ve Türkiye’yi içinden çıkarttığı ekonomik kriz sonrasında da ikinci bir ekonomik kriz yaşatmadığını vurgulayan Babaoğlan, “Ali Babacan, hem ekonomik konusundaki bilgisi hem de aynı zamanda dünyada saygınlığıyla bilinen bir lider. Bizim bu konuda ciddi bir lider avantajımız var. Genel başkanımız bu anlamda çok donanımlı ve çok bilgili. Ama ben Türkiye’nin içerisinde bulduğu ekonomik sorunu sadece ekonomik parametrelerle ve bazı faiz rakamlarını indirip artırarak düzeleceğine inanmıyorum. Türkiye’nin en büyük sorunu adalet sorunu, Türkiye’de güven sorunu var. Çünkü Türkiye o kadar büyük bir ekonomi ki anca içeriden yapılacak yatırımlarla bu işin belli bir yere kadar hafifleyeceği malum. Türkiye’ye dışarıdan yatırım gelmesi gerekiyor. Türkiye dünyaya entegre bir ülke. Dolayısıyla mevcut adalet sistemi dış yatırımcıyı Türkiye’den kaçıran bir noktaya geldi. Bırakın dış yatırımcıyı, bizim içeride, kendi cebinde parası olan yatırımcılarımız bile artık Türkiye’ye yatırım yapmak yerine, çevre ülkelere işte doğu Avrupa ülkelerine yatırım yapmaya başladı. Dolayısıyla ülkede güveni, adaleti sağlayamazsanız ekonominin çözüleceğine inanmıyorum. Bunun da temel problemi adalet problemi. Dolayısıyla biz sayın genel başkanımız da açıkladı. DEVA Partisi, göreve geldiği ilk gün itibariyle bir ay gibi kısa bir sürede ekonomiyi toparlayabileceğimizi ön görüyoruz. Bunu da net bir şekilde daha önce ciddi anlamda çalışarak, daha önceki deneyimlerimizden de bununla ilgili çok ciddi deneyimler biriktirdik. Dolayısıyla geldiğimiz nokta başkanlık sistemi gibi bir sistemin nasıl tıkadığını gösteriyor. Sayın Maliye Bakanımızın da bu süreci en hızlı şekilde netliğe kavuşturmasını ve hepimizi bilgilendirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mersin, deva, partisi, alirızababaoğlan, alibabacan

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA