Yerel medyanın sesine ses verin!




Tarih: 11 Kasım 2020 Çarşamba 18:19




Yönetime gelişlerinin 1. yılı sebebiyle değerlendirme toplantısı yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı R. Kaya Tepe, son dönemlerde pandemi süreci ve teknolojik sebeplerin gazetecileri zor duruma soktuğunu dile getirdi. “Bu sıkıntılı sürecin aşılması önemli ve aşılması gerekiyor” diyen Tepe, “ Yerel kurumlar gazetecilere destek olması lazım. Yerel medyanın sesinin kesilmesi önlenilmezse bu en çok gazetecilere daha sonra da demokrasiye zarar verecektir” dedi.

Haber-VİDEO/Gencay OLCAN

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda MGC Başkanı R. Kaya Tepe, görevdeki bir yılını değerlendirdi. Tepe, ayrıca Nimet-İhsan Tufan Gazetecilik Yarışması hakkında bilgilendirme yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşma yapan Tepe, “Özellikle gazeteciler ve yerel gazeteciler bu kentin sesiler. Yerel gazeteciler ve yerel basın organları kendi coğrafyasında bilinen, tanınan kişilerden oluşur. Özgürlüğün, demokrasinin temsilcisi olmuşlardır. Bizler siyasi sisteme vatandaşlarımızın sesini iletiriz. Pek çok vatandaşımız sesini bir milletvekiline, bir belediye başkanına bir kurum müdürüne duyurabilir ama gazeteciler vasıtasıyla seslerini duyurma fırsatı bulurlar. Bu anlamda da biz bulunduğumuz coğrafyada şövalyelik yapan insanlar konumunda bulunuyoruz. Herkes bizi tanıyor. Kentte çalışan insanlar olduğunu biliyor. Karşılık beklemeden yapılan bu kamu hizmeti gerçek anlamda değer bulmamıza sebep oluyor mu olmuyor mu takdiri sizi bırakıyorum. Yeri geliyor medya sektörü kendi finansal ve teknoloji sorunlarıyla mücadele ediyor” dedi.

 

“MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BİR ÇATI OLARAK BURADA ÖN PLANA ÇIKMALI”

Son dönemlerde pandemi süreci ve teknolojik sebeplerin gazetecileri zor duruma soktuğunu dile getiren Tepe, “Bu sıkıntılı sürecin aşılması önemli ve aşılması gerekiyor. Yerel kurumlar gazetecilere destek olması lazım. Yerel basın bu ekonomik destek sayesinde en azından ayakta kalmalı. Gazeteciler yaşamaya devam etmeli. Bunun yapılması çok önemli. Yerel medyanın sesinin kesilmesi önlenilmezse bu en çok gazetecilere daha sonra da demokrasiye zarar verecektir. Herkes bunun bilincinde. Söze geldiği zaman hep bunlar ifade ediliyor. Ama fiilen eksikliğini yaşıyoruz. Bulduğumuz her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Bunu hep anlatıyoruz. Biz de kamu yararına çalışıyoruz, halk için çalışıyoruz. Ama aynı görevi yapan pek çok kurum ve kuruluşun hazır bütçesi var. O bütçesi ile bu işleri çok rahat yapabilirken bizler kendi cebimizden hiçbir bütçemiz olmadan garanti bütçesi olmadan bu işi çözmeye çalışıyoruz. Bu da çok kolay yapılabilecek bir şey değil. Hele şu şartlarda. O yüzden dedik; kendi coğrafyasında şövalyelerdir. Kendi mücadelelerini kendi başlarına veriyorlar. Ama Mersin Gazeteciler Cemiyeti bir çatı olarak burada ön plana çıkmalı. Bu sıkıntıları her platformda dile getirmeli ve bu sıkıntıları elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. 15 tane yönetim kurulu arkadaşımız, her toplantıda dile getirdiğimiz şeyler. 15 yönetim kurulu arkadaşımız bunun mücadelesini veriyor. Ben buna inanmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL BİR TÜZÜĞÜMÜZ VARDI AMA YENİLENMESİ GEREKİYORDU”

Pandemi nedeniyle bu yılın çok zor geçtiğini sözlerine ekleyen Tepe, “Biz Şubat ayında yaptığımız pek çok planın ertelenmesine neden oldu. Pandemide ya pek çok kişinin yaptığı gibi işi akışına bırakacaktık, burada salgın var diyecektik ya da hayır bunun ne kadar süreceği belli değil, buna uyum sağlanmalı ve bunla yaşamayı öğrenmeliyiz ve verdiğimiz sözleri yerine getirmeliyiz. Biz böyle karar aldık. Belki ağır aksak çok istediğimiz hızda olmuyor. Biz yol almaya devam ettik. 1,5 senelik yönetim olarak geldik bu yüzden pandemi sürecinde yol almaya devam ettik.  Bizim üç tane sözümüz vardı. Bunlardan bir tanesi tüzüğümüzle alakalı. Güzel bir tüzüğümüz vardı ama yenilenmesi gerekiyordu. Bir tanesi cemiyetle alakalıydı. Bir tanesi üye yapılanması ile ilgiydi. Çalışmaları başlattık. Tüzüğümüzle ilgili her maddesi tek maddesiyle ilgilendik. Tüzük komisyonundaki arkadaşlarımız. Çok yoğun ve iyi bir çalışma yaptılar. Tüzüğümüz 3-4 ay kadar web sayfamızda kaldı. Görüşe açtık, değiştirmemiz düzeltmemiz gereken herhangi bir şey var mı diye. Birkaç tane geldi komisyona sunduk ve son şeklini aldı. Neredeyse yüzde yüze yakın kabul gördü. Bu birlik çok önemli. Bundan sonraki cemiyetimiz çok daha demokratik ve modern bir cemiyet olacak. Temellerini artık sağlam oturduğunu düşünüyoruz. Bu tüzük bizi ileriye taşıyacaktır. Yeni ihtiyaçlar olursa güncellemeler olacaktır. Valilikten onayı da çıktı” şeklinde konuştu.

 

GAZETECİ NİMET-TUFAN YARIŞMASISI YARIŞMA HAKKINDA

Gazeteci Nimet-Tufan Yarışması hakkında bilgilendirme yapan Tepe, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Cemiyetimiz tarafından Mersin’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişmelerini sağlamak, her yıl başarılı çalışmaları özendirip, ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara örnek olarak sunabilmek adına “MGC gazetecilik yarışması” düzenliyoruz. Bu senenin yarışmanın adı “Gazeteci Nimet-İhsan Tufan Gazetecilik Yarışması”dır. Bunu gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz. Bu yarışma bir kategoride toplam 12 dalda yapılacaktır. Seçici kurulumuz oluştu. MGC Yönetiminden 1 ya da 2 kişi olacak. Bunun dışında Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı, Gazetecilik Bölüm Başkanı, Basın İlan Kurumu Müdürü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü, Duayen bir gazeteci olmak üzere toplamda 7 kişiden oluşuyor. 19 Aralık günü güzel bir gece yapacağız. Çatal kaşık seslerinin olmadığı güzel bir gece yapacağız. Plaket her zaman veriliyor ama biz maddi destekte de bulunmak istiyoruz. Bütçe oluşturmak ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor ama miktar olarak alt limitimiz her kategoride 1’inciye 3 bin TL para ödülü verilecek.”

 

 


Etiket: kayatepe, mgc, 1yıl, değerlendirme

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA