MHP’li Kılavuz’dan, Mersin hakkında kapsamlı önerge




Tarih: 13 Kasım 2020 Cuma 17:12




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin OSB’nin teknoloji kullanımının, Mersin Teknoloji Bölgesi’nin etkisinin ve ArGe merkezlerinin artırılması, üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesi, sanayiye destek ve teşviklerin devam ettirilmesine yönelik TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu.

Önergede, “Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde teknoloji kullanımının arttırılması ve yükseltilmesine yönelik bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir?” denildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından cevaplandırılması üzerine TBMM Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verildi: “Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde teknoloji kullanımının artırılması ve yükseltilmesine yönelik bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir? Sanayide AR-GE harcamaları ve AR-Ge merkezi sayısının artırılmasına yönelik bakanlıkça bir çalışma yapılacak mıdır? Üniversite-Sanayi ilişkilerinin geliştirilmesi için bir çalışma planlanmakta mıdır? Sanayide destek ve teşvik programlarının artırılmasına yönelik bir çalışma var mıdır? Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin etkisi ve katkısının arttırılmasına yönelik bakanlığınızın yürütmekte olduğu veya planladığı çalışma/çalışmalar var mıdır? Mersin’in tasarım, patent ve faydalı model sayısında iller bazında gerilemesinin nedenleri üzerine bir çalışma yapılmakta mıdır?” (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, mersinhaber, kılavuz, önerge

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA