Umut bebek için yardım toplandı




Tarih: 15 Kasım 2020 Pazar 16:50




Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve Mersin Gönüllü Palyaçolar Ailesi işbirliğinde SMA tip1 hastası Umut Kayra Kılıç’ın hayata tutunması için bir etkinlik yaptı. Düzenlenen etkinlikte, Mersin Gönüllü Palyaçolar Ailesi, çeşitli animasyonlar yaparak, SMA hastası Umut bebek için yardım topladı.

Haber-Erol Kamalak

“Birlikte Sevgimizi Çoğaltıyoruz” sloganı ile Yenişehir Kadın Üreteci Pazarı’nda düzenlenen etkinlikte gazetecilere konuşan Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır, Umut bebeğe bir iğnenin vurulması için ekonomik bir katkıya ihtiyaç vardı. Umut Bebek hem farkındalık hem de yardım amaçlı bir organizasyon oldu.  Şu anda halkımız burada. Herkes gönlünden geldiğince destek oluyor. En büyük umudumuz, Umut’umuz olmalı” dedi.

 

 “HERKESTEN DESTEK GELİYOR”

Mersin Gönüllü Palyaçolar Ailesi Yöneticisi Aysel Sevilgen ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada SMA tedavisi gören Umut bebek için buradayız. Umut bebek 9 aylık ve iğnesini vurulmadığı takdirde hayatını kaybedecek. İğnenin bedeli ise 2 milyon 200 bin dolar. Şu anda yüzde 27’si toplanmış durumda. Biz de kalan kısımlara destek vermek için Mersin Gönüllü Palyaçolar ailesi olarak buradayız. Herkesten destek geliyor. Biz kermeste gönüllülerimizin bize ulaştırmış olduğu eşyaları satarak destek sağlıyoruz. Ama hiçbir maddi bağış kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“HİÇBİR ZAMAN ORTADA KALMADIK”

Mersin’in bu konuda çok duyarlığı olduğunu sözlerine ekleyen Sevilgen, “Biz bu yola çıktığımızda 12 kişiydik şu anda 150 kişilik bir aileyiz. Ve sayfamızın 6 bin takipçisi var. Bugün kadar hiç zorluk çekmedik. Ne bir yere ulaşmamızda ne bir yere okuldaki öğretenlerin karşılamasında ne de gönüllülerimizin bize olan desteğinde hiçbir zaman ortada kalmadık. Hep duyarlı oldular” şeklinde konuştu.

 


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA