Büyükeceli Mahallesi’nde artık su kesintisi yaşanmayacak




Tarih: 23 Kasım 2020 Pazartesi 17:20




Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde eski ve yıpranmış içme suyu hatlarını yenileme çalışmalarını tamamladı. Böylelikle mahalle sakinlerinin eskiyen borulardan dolayı zaman zaman yaşadığı su kesintisi problemi ortadan kalktı.

Büyükeceli Mahallesi’nde Antalya-Mersin karayolunun altında kalan içme suyu hattının eski ve yıpranmış olmasından dolayı içme suyu hattında sorunlar yaşanıyordu. Patlayan boruların karayolunun altında olmasından dolayı zaman zaman araç kazaları da yaşanabiliyordu. İçme suyu hattının karayolu yüzeyinin 8 metre altında olması yaşanan sorunlara müdahalede sıkıntı yaratıyordu. Tüm bu sebepleri göz önüne alan MESKİ Genel Müdürlüğü, mahallenin içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için yürüttüğü içme suyu hattının deplase edilmesi çalışmalarını tamamlayarak mahallenin içme suyu sorununa son verdi. MESKİ’nin sözleşme bedeli 463.3 bin lira olan yapım işi kapsamında, toplam 1440 metre içme suyu terfi imalatı ile Ø400 mm düktil font boru ve 21 metre Ø800 mm çelik boru kılıf içinde Ø400mm çelik boru ile yatay delgi imalatı gerçekleştirildi.

“VATANDAŞLARIMIZIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRECEK ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kentimizin ihtiyaç duyduğu altyapıya kavuşması için kurumumuz tarafından başlatılan çalışmalar kesintisiz olarak sürdürülmektedir. MESKİ, altyapı problemlerini göz önünde bulundurarak başlattığı çalışmalara bir yenisi daha eklemiştir. İçmesuyu çalışmasının tamamlanması ile Büyükeceli sakinlerinin zaman zaman yaşadığı kesinti sorunları sona ermiştir. Mersin’i modern ve dayanıklı altyapı ağlarıyla donatırken, Mersinliler’in yüzlerini güldürecek çalışmalara imza atılmaya devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)


Etiket: mbb, büyükeceli

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA