Tarsus Üniversitesi ile Mersin İŞKUR arasında iş birliği protokolü imzalandı




Tarih: 26 Kasım 2020 Perşembe 15:18




Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Tarsus Üniversitesi; Üniversite içerisinde var olan İŞKUR İrtibat noktasının Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Üniversite Kariyer Merkezlerinin Çalışma Planına uygun olarak İŞKUR Kampüs olarak güncellenmesi, Mersin İŞKUR’un kurumsal faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi, gençlerin iş gücü piyasasına uyumunun hızlandırılması ve istihdam süreçlerinin desteklenmesi amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu arasında imzalanan protokol kapsamında, mesleki eğitimler, kişisel gelişime yönelik faaliyetler, kariyer günleri, İstihdam Fuarı, sektörel toplantılar, Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu etkinlikleri gibi birçok alanda ortak etkinlikler düzenlenecek. Mersin Çalışma ve İş Kurumu, Tarsus Üniversitesi'nde okuyan, mezun olacak durumda olan ve mezun olmuş öğrencilere İş ve Meslek Danışmanlığı kapsamında İş Kulübü hizmetleri, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunmak amacıyla Kariyer Merkezinin içinde İŞKUR KAMPÜS birimi kurarak öğrencilere nitelikli hizmet sunacak. Protokol imza töreninde konuşan Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, Tarsus Üniversitesi ile süregelen ortak çalışmaların iş birliği protokolünün güncellenmesi ile daha kurumsal bir nitelik kazanacağını öğrencilerin ve mezunların İŞKUR hizmetlerine erişiminin arttırılarak iş gücü piyasasına daha hazır halde iş hayatına atılacağını ve İŞKUR KAMPÜS ile İŞKUR hizmetleri hakkındaki farkındalığın artacağını söyledi. Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ise Mersin Çalışma ve İş Kurumu ile yapılan iş birliklerini öğrenciler açısından çok değerli bulduğunu ve İŞKUR ile yapılacak etkinliklerin üniversitede okuyan öğrencilerin kariyer hedeflerini oluşturmalarında ve iş gücü piyasası hakkındaki farkındalıklarını arttırmalarında katkı sunacağını belirtti. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, TarsusÜniversitesi, İşkur, OrhanAydın

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA