Mersin çocuk haklarına sahip çıkıyor




Tarih: 29 Kasım 2020 Pazar 14:42




Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında şehrin en işlek caddelerinde stantlar oluşturdu. Türkiye’de ilk Çocuk Hakları Ormanı ve ilk Çocuk Hakları Durağına sahip olan Mersin, Çocuk Hakları etkinlikleri ile büyük alkış topluyor.

Vecdi Yenigül

Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Çocuk Komitesi Koordinatörü Mustafa Sarı, temel insan haklarından biri olan çocuk haklarının önemi değinerek, “Bugün burada 20 Kasım Dünya Çocuk hakları günü etkinlikleri kapsamında, oluşturduğumuz standımızı ziyaret ettik. Bu stant farkındalık oluşturmak amacıyla şehrin en işlek noktasında, Atatürk evimizin yanında, vatandaşların ve çocuklarımızın görsel görgüsünü artırmak amacıyla, güzel bir stant oluşturduk. Amacımız, Mersin’i Türkiye’nin en örnek illeri arasında gösterme noktasında, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetlere hız vermektir. Bunun için sadece stant değil, dikkat çekiyordur ki şehrin en işlek noktalarına çocuk durakları yaptık.  Aynı zamanda çocuk hakları panoları oluşturduk. Amacımız dünyada temel insan hakları olan çocuk haklarının da toplumun tüm bireyleri tarafından kabul görmesi ve bilinçlendirici faaliyet içinde yer almasıdır.

“ÇOCUKLARIN SOSYAL REFAHA ERİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tarımda, sanayide ve sokakta çalışan çocukların, eğitimden mahrum olduklarının altını çizen Mustafa Sarı, “Aslında çocuk hakları temel insan hakları sorunudur. Bu sorunu hep birlikte çözüm noktasında her bireye görev düşüyor. Özellikle çocuk işçiliği, tarımda, sanayide, sokakta çalışan çocukların bu alanda çekilip, eğitime ve çocukluğunu yaşayabileceği, sosyal refaha erişebileceği alanlarda yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Gece gündüz çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmada, sadece alanda mobil ekip çalışması ile çocuk mobil ekipleri ile yaptığımız çalışmalar yetmez, bunun dışında görsel anlamda da işte bugün burada gördük. Biraz sonra ilerde çocuk hakları durakları, diğer tarafta çocuk hakları panoları ve çocuk hakları hatıra ormanları var. Böyle görsel anlamda çalışma içerisindeyiz. Bu nedenle Mersin olarak mutluyuz. Çünkü, Türkiye’de ilk çocuk hakları ormanı olan ilk çocuk hakları durağı olan il Mersin’dir” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.

 

 


Etiket: Mersin, AileÇalışmaSosyalHizmetlerİlMüdürlüğü, ÇocukhaklarıKomitesi,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA