MERYAD Başkanı Doğmuş, büyüme rakamlarını değerlendirdi




Tarih: 30 Kasım 2020 Pazartesi 15:59




MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, pandeminin zirvede olduğu dönemde Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 6.7 büyüyerek, 5.5 büyüme beklentisinin üzerinde olduğuna işaret ederek, "Türkiye ekonomide virüsün önünü büyük ölçüde kesti. Büyümenin devam etmesi hepimizin beklentisi" dedi.

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş, açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Türkiye'nin büyümesine yatırıcımlar olarak destek verdiklerini anımsatan Başkan Doğmuş, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı (TÜİK), Temmuz-Eylül dönemini kapsayan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerine göre, Türkiye ekonomisi yüzde 6,7 büyüdü. Verilere göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 15,6 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2020 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,5 arttı" dedi.

TÜRKİYE VİRÜSÜN ÖNÜNÜ KESTİ
ikinci çeyrekte Türkiye'de de tüm dünyada virüs tedbirlerinin kaçınılmaz bir yansıması olarak daralma yaşamıştı. Ülkemiz virüsün önünü, üçüncü çeyreğin başından itibaren büyük ölçüde kesti. Pandemi nedeniyle tüm dünya ekonomik olarak önemli sorunlar yaşarken, ülkemiz üçüncü çeyrekte hızlı bir çıkış yakaladı. İş insanları olarak ekonomimizin gelişmesi en büyük arzumuz. Büyümenin devam etmesi hepimizin beklentisi. Pandemi zirvede iken; Türkiye'nin toparlanmasında emeği olanları kutluyorum. Biz de ekonominin büyümesi için yatırımlarla destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, MERYAD, ÇoşkunDoğmuş

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA