ALP, “Emlakçı sorunlarına kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz’’




Tarih: 10 Aralık 2020 Perşembe 15:38




Nazar Gayrimenkul Emlak Danışmanı Adnan Alp ve İlker Toros Pandeminin emlak sektörüne etkisi hakkında gazetemize açıklamada bulundu. Alp, korona virüs öncesinde de emlak sektörünün durgun olduğunu belirterek, “Birçok emlakçı ekonomik sebeplerden dolayı kapısına kilit vurdu. Böyle devam etmesi halinde ekmek teknemizi kapatmak zorunda kalacağız” dedi.

Özel Haber- Erol Kamalak

Adnan Alp, korona virüsün hayatın her alanında olduğu gibi emlak sektörünü de etkilediğini belirterek pandemiden dolayı her sektör gibi emlak sektörünün de olumsuz etkilendiğini ifade etti. Korona virüs nedeniyle kendi emlak ofislerine gün içerisinde bir ya da iki müşteri geldiğini söyleyen Alp, Ofisimizde, maske, kolonya, dezenfektan yeteri kadar vardır. Sandalyeyi sosyal mesafe kuralına göre ayarladık. Bizim için insan sağlığı her şeyin üzerindedir. Korona virüsten öncede emlak piyasası durgundu. Devletimizin ekonomiye nefes aldırmak için birçok önemli adım attı. Kamu bankaları ev almak isteyenlere ciddi oranda faiz indirimi gerçekleştirdi. Sıfır ev almak isteyenlere 0,64 faiz oranı, ikinci el dairelerinde ise, 0,74 düşük faizli konut kredisi olmasından kaynaklı emlak piyasasında ciddi anlamda artış yaşandı. Bu artış, emlak piyasasında çalışanların yüzünü güldürdü. Emlak piyasasını döviz kurunda ve enflasyondaki artış, ağustos aylarında faizin tekrardan yükselmesiyle emlakta alım satım durdu. 4 ayımızı geride bıraktık. Şu an masraflarımızı karşılaşamıyoruz. Birçok emlakçı ekonomik sebeplerden dolayı kapısına kilit vurdu. Böyle devam etmesi halinde ekmek teknemizi kapatmak zorunda kalacağız’’ diye konuştu.

“HERKES EMLAKÇI OLAMAZ, DEVLETİN BU KONUDA YAPTIRIM YAPMASI GEREKİYOR”

Alp, en büyük sorunlarının ayakça diye tabir ettikleri emlakçılar olduğunu ifade ederek, “Ofisleri olmadan bu insanlar devlete bir kuruş vergi vermezler. Alım ve satımdan para alan bu kişilere devletimizin ağır yaptırımlar getirmesi gerekmektedir. Bizim için hayati önem taşımaktadır. Herkes emlakçı olamaz. Bir binadaki yönetici de kapıcıda daire alım-satım işleri yapmaktadır. Bizim ofisin ortalama 14 bin masrafı vardır. İlan sitelerine üyelik, elektrik, su, telefon, yakıt masrafları, kira, çalışanların maaş ve sigorta giderleridir. Bizler, evimize ekmek götürmek için daha fazla çalışarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Emlakçı sorunlarına kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR ŞEHİR MERKEZİNDEN UZAK EVLERİ TERCİH EDİYORLAR”

Nazar Gayrimenkul Emlak Danışmanı İlker Toros, “Pandemiden daha tehlikeli durum, daire alım ve satım işlerini herkesin yapmasıdır. Emlak sektörüne ciddi yara açıyor. Emlakçılık belgesi olmayan alım ve satımı yapmaması gereklidir. Emlak sektöründe insan teması çok fazladır. Pandemiden dolayı bu temasları aradan kaldırdık. İnsan sağlığı her şeyden kıymetlidir. Müşterilerimizi sınırlı sayıda ofisimizde ağırlıyoruz. Daire göstermede, ilk öncelliğimiz pandemi kurallarıdır. Pandemiden dolayı insanların eve bakış açıları değişti. Şehir merkezinden uzak, müstakil ve bahçeli evlere ilgi arttı. İlginin artmasıyla birlikte yaylalardaki evlerin fiyatları arttı” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Etiket: Mersin, GayriMenkul, Emlaksorunları

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA