MEÜ’de e-ticarete engel yok




Tarih: 15 Aralık 2020 Salı 14:01




Dünya Engelliler Günü kapsamında Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü iş birliğinde "E-Ticarete Engel Yok" başlıklı eğitim gerçekleştirildi. Yaklaşık 120 kişinin başvuru yaptığı eğitim yoğun talep gördü.

3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, "Engelliler Günü bir gün değil her gün sloganı" ile bu konudaki farkındalığın artırılması hedeflendi. Etkinlik açılışında konuşan Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu düzenlenen ortak etkinlikte kıymetli iş birliği nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar'a teşekkürlerini sundu. Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu engellilerin ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak desteklenmelerinin toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları bakımından büyük öneme sahip olduğuna değindi. Dr. Hıdıroğlu ayrıca özellikle pandemi döneminin belirlediği yeni ihtiyaçlara cevap verebilmeyi hedefleyen, içinde bulunulan yeni dönemde girişimciliğinin gelişmesini sağlayan bilgi teknolojilerinin etkin biçimde kullanımına yönelik becerilerin de geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Yaklaşık 55 katılımcıyla verimli bir şekilde tamamlanan eğitimle engelli bireylere ürettikleri ürün ve verdikleri hizmetle ilgili kurdukları girişimlerin rakiplerine görece rekabet avantajı sağlayabilmesi için ihtiyaç duydukları dijital bilgi, beceri ve kaynağa erişmelerine yardımcı olunması amaçlandı. Ücretsiz e-ticaret eğitiminde katılımcılara E-ticarete Giriş, Web Sitesi Kurma, Ürün Sunumu ve Sipariş Sistemi hakkında bilgiler verildi. (Haber Merkezi)


Etiket: meü, engel, e-ticaret

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA