Arslan: "Pandemiye rağmen artış sevindirici"




Tarih: 16 Aralık 2020 Çarşamba 13:23




TÜİK’in açıkladığı ekim ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendiren BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, "Pandemi döneminde yaşanan bu artışlar, Türkiye sanayisinin ne kadar hızlı bir büyüme içerisinde olduğunun göstergesidir" dedi.

Arslan, açıklanan verilere göre, ekim ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin 2019'un aynı ayına göre yüzde 10,2 yükseliş gösterdiğini belirterek, "Bu rakamlar ülkemiz adına sevindirici. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde bile ülkemizde üretimin durmaması, ülke sanayimizin hızlı bir büyüme ivmesi yakaladığının açık göstergesi" ifadelerini kullandı.

"SANAYİCİLER OLARAK SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Sanayiciler olarak üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını vurgulayan Arslan, "Ülkemizde istihdamı, üretimi ve ihracatı arttıracak çalışmaların ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu bilinç ile hareket ederek üretimimizi inovasyon ile buluşturarak dünya pazarındaki payımızı daha da arttırmanın çalışması içerisinde olacağız. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda da bu artış aynı hızla devam edecektir" diye konuştu. (İHA)


Etiket: mersinhaber, sanayi, tüik, nidaarslan

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA