Mersin’e yeni yatırımcı neden gelmiyor?




Tarih: 20 Aralık 2020 Pazar 13:59




Gayrimenkul ve yatırım uzmanı Veysel Kurtoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde doğru yatırımın nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Kurtoğlu ayrıca insanların yatırım yapmaktan korkmamaları gerektiğini vurguladı.

Barış Köksal

Mersin’de uzun yıllar gayrimenkul ve yatırım uzmanı olarak faaliyet gösteren Veysel Kurtoğlu, yatırımcıların konutlar yerine depolama alanlarına yönelik yatırım yapması gerektiğini ifade etti. Mersin’de hemen hemen tüm yatırımcıların konut alanlarına yatırım yaptığını belirten Kurtoğlu, Mersin limanının kent için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi. Mersin limanı gibi büyük bir nimetten artık yatırımcıların faydalanması gerektiğini ifade eden Kurtoğlu, “Kentimizde böylesine bir nimet var fakat yatırımcılar bu limandan faydalanmıyor. Daha çok konut alanlarına yatırım yapıyorlar. Oysa konut yerine depolama alanlarına yönelik yatırım yapsalar hem kazançlı çıkacaklar hem de istihdam sağlamış olacaklar. Böylelikle ekonomiye de katkı sağlamış olacaklar” dedi.

“YATIRIMDAN KORKMAYIN, DOĞRU YATIRIM YAPIN”

Yatırımcılara seslenen Kurtoğlu, doğru yatırımdan hiçbir zaman korkulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Yatırımcılar genelde kısa vadede çok para kazanmak isterler. Buda çoğu yatırımcıyı yanlış yatırıma yönlendirir. Böyle olunca da yatırımcı zarar eder ve yeni bir yatırım yapmaktan korkar.  Yatırım için bizlere gelen herkese artık doğru yatırımın konutlar olmadığını anlatıyoruz. İnsanlara doğru yatırımın nasıl olacağı konusunda bilgiler aktarıyoruz. Mesela limonun başkenti Mersin’de soğuk hava depoları yok denecek kadar az. Üretici ürünlerini Nevşehir, Niğde veya diğer şehirlerde depoluyor. İnsanlara doğru yatırımı anlatırken bu konulardan örnekler veriyoruz” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ KRİZİNİ FIRSATA ÇEVİRİN”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde yatırımcının doğru hamlelerle hem kent ekonomisine katkı hem de istihdam sağlanabileceğinin altını çizen Kurtoğlu, “Yatırımcılar, işler biraz ters giderse ellerindeki satıp bir miktar zararı da göze alarak hareket ediyorlar. Bunlar bir anlamda yüzer gezer yatırımcı. Keşke bu yatırımcılara ihtiyaç duymasak ama gerçekler ortada. İnsanların kısa vadede çok para kazanma hırsları durumu bu noktaya getiriyor.  Doğrudan yatırımlar kalıcı oluyor. Hatta sıfırdan ve doğrudan yatırım yeni üretim demek, yeni istihdam demek, yeni vergi demek. Ülke ekonomisinin kalkınması demek. Ama görüyoruz ki son yıllarda doğrudan yatırım pek gelmiyor. Hatta tam tersine bir hareket var. Aslında yatırım konusunun hem ekonomik hem de siyasi boyutları da var. Malum pandemi sürecindeyiz insanlar zarar etmekten korkuyor. Bir de dediğim gibi siyasi boyutu var. Buna örnek verecek olursak, Alman otomotiv devi Volkswagen Manisa’da fabrika kurmaktan vazgeçti. Bir milyar euronun üstünde bir yatırım söz konusu olacak, 3-4 bin kişilik istihdam yaratılacaktı. Olmadı. Biraz düşünsek ya niye olmadı. Doğru yatırım ekonomik kalkınmaya ve istihdama yönelik olmalı. Kısa vadede çok para kazanmaya yönelik değil. Biz yatırımcılara bunu anlatıyoruz, bu doğrultuda brifingler veriyoruz” diye konuştu.

“BELEDİYELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Hükümetin teşvik ve destek projelerini de yakından takip ettiklerini belirten Kurtoğlu, yatırımcının parasını en iyi şekilde değerlendirmek için çalıştıklarını ve yatırımcının kente gelmesi için belediyelere de büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Kurtoğlu, “Mersin’de pandemi sürecinde en doğru yatırımın depolama alanları ve sanayiye yönelik olduğunu bizler biliyoruz. Yatırımcıya da bunu anlatıyoruz. Depolama alanları geniş kapsamlı bir tabirdir. Gıdadan tutun sanayiye kadar uzar gider. Ancak Mersin’de şöyle bir sorun var. Mesela 5/1000 lik şehir planları 2 yıla yakındır Büyükşehir belediyesinde bekliyor. Akdeniz ve Toroslar ilçesi yatırımcılar için cazibe merkezi olması gerekirken Büyükşehir belediyesinin yavaş hareket etmesi ve yanlış politika izlemesinden dolayı yatırımcıda korku oluşuyor. Büyükşehir belediyesinin yatırımcılara yönelik projeler de geliştirmesi gerekiyor. Yeni depolama ve sanayi alanlar oluşturulması gerekiyor. Ekonomimizin yükselişe geçmesi için hepimizin taşın altına elini koyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Etiket: Mersin, veyselkurtoğlu, yatırım, pandemi

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA