Mezitli’de 7’den 70’e yeni yıl kutlaması




Tarih: 29 Aralık 2020 Salı 17:19




Pandemi koşulları içerisinde 2020 yılının yarattığı olumsuzlukları unutturmak için harekete geçen Mezitli Belediyesi, yeni yıl kutlama etkinliklerini dolu dolu gerçekleştiriyor. Çeşitli kostümler giyerek üstüm açık otobüsle şehir turu atılarak başlanan kutlamalar yeni yılın ilk saatlerine kadar devam edecek.

Noel Baba, Hacivat Karagöz ve ren geyiği kostümü giyen ve çalınan müzikler eşliğinde dans eden belediye çalışanları ve gönüllüler, çocuklara şeker dağıtıyor. Güzel havanında etkisiyle apartman ve site bahçelerine çıkan çocuklar, karşılarında Noel Baba kostümleri giymiş ekipleri görünce coşkuya ortak oluyor. Evlerin cam ve balkonlarından müziklere eşlik eden, el sallayarak dans eden Mezitlililer sevgi gösterisinde bulunuyor. Yeni yılın ilk günlerine kadar tüm Mezitli’yi gezecek olan yeni yıl otobüsü çocuklara şeker ve çeşitli hediyeler dağıtmaya devam edecek.

2020’YE VEDA EDERKEN SEVDİKLERİNİZE GÜZEL HEDİYELER VERME İMKANI

31 Aralık tarihinde, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı ana kadar açık kalacak olan pazar, yeni yıla sevdiklerine sürpriz yaparak girmek isteyenlere hediyelik eşyalarını temin etme fırsatı sunuyor. Kısıtlamalar kapsamında kutlamalara ve toplu buluşmalara izin verilmeyen Yılbaşı Pazarında el ürünü, sanatsal niteliği bulunan binlerce çeşit ürün uygun fiyata alınabiliyor.

ALIŞVERİŞ YAPANLAR SÜRPRİZ HEDİYELER KAZANIYOR

Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısında dükkan açan işyeri sahipleri pazara alışveriş yapmak için gelen Mersinliler için çok özel sürprizler hazırlıyor. Her dükkanın farklı bir hediye vereceği Yılbaşı Pazarı, Mersinlilerin yeni yıla kazanarak girmesi için imkan sunacak. Alışveriş yaparak adını çarşı meydanında bulunan fanusa atanlar arasında çekilecek kurada 28 Mersinli, çekilecek kura ile kendileri için hazırlanmış çok özel hediyeler kazanma şansı bulacak.

ALIŞVERİŞE GELENLERE KÜÇÜK SÜRPRİZLER HAZIRLANIYOR

Sadece hediyeliklerle değil yaptığı küçük sürprizlerle de Mezitli Sanat Çarşısı farklı duygularla yeni yıla girmek isteyenlere eşsiz imkanlar sunuyor. Pandemi nedeniyle toplanılmasına izin verilmeyen Yılbaşı Pazarında, alışverişe gelenler, kendini bir anda müziğin  ve eğlenceli bir ortamın içerisinde buluyor. Toplanma olmaması için daha önceden duyurulmayan mini konser ve gösteriler, alışveriş yapanlara daha çok hastalık ve acılarla hatırlanacak 2020 yılına güzel anlarla veda ediyor.

ERKEN YILBAŞI İÇİN SOSYAL MESAFELİ BULUŞMA

2020’nin olumsuzluklarını en aza indirmek amacıyla her kesimi düşünerek hazırlanan yılbaşı etkinliklerinin buluşma noktası Sanat Çarşısı olacak. 29 Aralık Salı günü 15.30’da yapılacak Erken Yılbaşı Kutlamasında, sosyal mesafe kuralarına dikkat edildiği, maskenin zorunlu olduğu bir buluşma gerçekleşecek. Canlı konser ve sürprizlerin yer aldığı Erken Yılbaşı Kutlamasına katılanlar, eğlenceye doyacak.

65 YAŞ ÜSTÜ GENÇLERE ŞEHİR TURU

Yeni bir yıla girerken 7’den 70’e herkesi düşünerek hareket eden Mezitli Belediyesi, 65 yaş üstü  için de özel etkinlikler planladı. Üstü açık otobüslerle 30-31 Aralık tarihlerinde uzun zamandır kısıtlamalar nedeniyle evlerinden çıkmayan 65 yaş üstü gençlere kentin tarihi ve doğal güzelliklerine şehir turu yaptırtılacak ve turun sonunda Sanat Çarşısında çeşitli ikramların yapılacağı eğlence tertiplenecek.

MERSİNLİLER, MAMİ İLE 2021’E MERHABA DİYECEK

Mezitli Belediyesi 31 Aralık akşamında başlayarak 2021’in ilk saatlerine kadar devam edecek olan sevilen sanatçı MAMİ konserini Mersinlilerin evlerine kadar yeni yıl coşkusunu taşıyacak. Mersin gecelerinin vazgeçilmez sanatçılarından birisi olan MAMİ birbirinden güzel şarkıları ile 2021’e merhaba’ diyecek. Özel bir mekanda gerçekleşecek MAMİ konserine seyirci alınmayacak ancak tüm konser Mezitli Belediyesinin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

‘EL ELE BU KÖTÜ GÜNLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ’

Mezitli Sanat Çarşısında yeni yılın ilk saatlerine kadar açık olacak olan Yılbaşı Çarşısına gelerek, alacakları küçük bir hediye ile sevdiklerine yeni bir yıl sevinci yaşatmasını isteyen Başkan Neşet Tarhan, yeni yılda herkesin beklentilerinin gerçekleşmesini dilediğini ifade ederek, “El ele vererek bu kötü günleri bir an önce atlatacak, geleceği birlikte güzelleştireceğiz. Bunun için kimseden umut beklemeye ihtiyacımız yok. Morallerimizi birlikte yükselteceğiz” dedi.

‘HER ŞEY YENİ YILDA ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK’

Her yeni yılda tüm insanların bir takım beklentileri, umutları olduğunun altını çizen Başkan Tarhan,  “Ben herkesin yeni yılda beklediklerinin hayallerinin gerçekleşmesini diliyorum. Bir an önce sağlıklı günlere kavuşmayı, sevginin ve dünya barışının egemen olmasını diliyorum. Hastaların kısa sürede şifa bulmasını diliyorum. Hasta yakınlarına sabır diliyorum. Cezaevinde kalanların bir an önce özgürlüklerine ve ailelerine kavuşmalarını diliyorum. Çocuklarımızın, insanlarımızın geleceklerinin daha iyi olmasını diliyorum. Bu olumsuzluklar gidecektir. Her şey yeni yılda çok daha güzel olacak. Daha doğrusu çok daha güzel olmak zorunda. El ele vererek geçeği güzelleştirecek olan bizleriz. Bunun için kimseden yardım beklemek durumunda değiliz” diye konuştu.

‘YENİ YILI AYNI COŞKUYLA KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Geçtiğimiz yıl yapılan görkemli kutlamayı bu sene gerçekleştirememiş olmanın hüznünü yaşadıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Gönül isterdi ki geçen yıl yaklaşık 1 hafta süren yeni yıl eğlencesini bu sene daha geniş kapsamlı yapabilelim. Ancak Korona virüs nedeniyle yapılan kısıtlamalar maalesef bizleri evlerimize kapatmak zorunda bıraktı. Biz de belediye olarak Mezitlililerin yeni yılı aynı coşku ve sevinle karşılaması için eğlenceyi sokak aralarına taşımayı düşündük. Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bir nebze olsun bu hüzün ortamını coşkuya çevirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, Mezitli, yeniyılkutlaması

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA