OGM’nin ORKÖY destekleriyle köylülerin yüzü güldü




Tarih: 30 Aralık 2020 Çarşamba 16:32




Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde ORKÖY faaliyetleri kapsamında 58 orman köyünde yaşayan 257 aileye kredi desteği sağlanarak program tam olarak gerçekleştirildi. Bu kredinin yüzde 20’si geri ödemesiz hibe olup, geriye kalan kısmı 3-7 yılda geri ödemeli, herhangi bir faiz alınmayacak.

142 aileye süt koyunculuğu, 41 aileye süt sığırcılığı, 32 aileye fenni arıcılık, 5 aileye plastik serada muz üretimi, 15 aileye traktör, 14 aileye motorlu testere, 8 aileye tambur olmak üzere 257 aileye orköy desteği sağlandı. Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, “Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları çerçevesinde ORKÖY bütçemiz her yıl artırılmaktadır. Bu yıl Bölge Müdürlüğümüz ORKÖY destekleri yüzde 73 artırılarak 8 milyon 702 bin 500 TL’ye çıkarılmıştır. Bölge Müdürlüğümüzdeki üretim-mekanizasyon taleplerinin tamamı karşılanmıştır. Orman Köylerimizde istihdama katkı sağlayarak kırsal kalkınmanın lokomotifi olmaya devam ediyoruz. 2021 yılında da desteklerimiz artarak devam edecek. ORKÖY kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize hayırlı olsun ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, ogm, orköy

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA