Mersin’de 2020 yılında 5,5milyon fidan üretildi




Tarih: 6 Ocak 2021 Çarşamba 12:20




Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Tarsus, Anamur ve Mut’ta bulunan 6 orman fidanlığında ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmalarında ihtiyaç duyulan asli orman ağaç fidanları ile birlikte mahalli ihtiyaçlar için talep edilen park bahçe bitkileri de üretilmektedir.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün yıllık fidan üretim kapasitesi 10 milyon adet olup, 154 farklı türde fidan çeşidi üretilmektedir. Fidanlıklarımızda sedir, kızılçam, ardıç gibi asli orman fidanlarının yanı sıra, yaban hayatı için önem arz eden alıç, üvez, kuşburnu gibi fidan türlerinin üretimi de yapılmaktadır. Orman Genel Müdürlüğü tarafından dikimi yaygınlaştırılmaya çalışılan ceviz, badem gibi katma değeri yüksek gelir getirici türler, boylu ve formlu çınar, akçaağaç, limoni servi gibi park ve bahçe peyzajlarında kullanılan türler de yetiştirilmektedir. Yetiştirilen bu fidanlar yalnızca ilimizde değil, talep doğrultusunda diğer illerimize de gönderilmektedir. Tür çeşitliliğinin artırılması ve yöreye uygun türlerin yaygınlaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan müdürlüğümüz, her geçen gün kapasitesini ve donanımını artırmaktadır. 2020 yılında Tarsus Fidanlığında 160 dönüm alanda 1,2 milyon, Gülek Fidanlığında 187,0 dönüm alanda 1,15 milyon, Çamlıyayla Fidanlığında 59 dönüm alanda 550 bin, Anamur Fidanlığında 93 dönüm alanda 1,25 milyon, Mut-Karaekşi Fidanlığında 63,5 dönüm alanda 1,1 milyon, Mut-Darısekisi Fidanlığında 20,3 dönüm alanda 350 bin olmak üzere toplam 5,5 milyon fidan üretilmiş olup 2021 yılında da yine 5,5 milyon fidan üretimi programlanmıştır.(Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, OGM, Fidanüretimi

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA