Yeşilboğaz: “Biliyor musunuz kadınlar neden öldürülüyor?”




Tarih: 7 Ocak 2021 Perşembe 17:09




Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’de Ayşe Yaylan’ın (41) ve birlikte olduğu Abdullah Sanca’ın (53), boşandığı eşi Mustafa Eken (49) tarafından otomobilin içerisinde tabancayla vurularak öldürüldüğü olayla yaptığı yazılı açıklamasında, artan kadın cinayetlerinin nedenlerine dikkat çekti.

Açıklamasında yasaların etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine dikkat çeken Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Biliyor musunuz kadınlar neden öldürülüyor? İstanbul Sözleşmesi uygulanmadığı için, 6284 sayılı yasa uygulanmadığı için, kadın katillerine 'iyi hal', 'tahrik' gibi ceza indirimleri yapıldığı için, aile hukukuna arabuluculuk sistemi getirildiği için, hem yasaların, hem güvenlik kurumlarının, hem de adalet mekanizmasının, kadını yeterince koruyamadığı ve kadın katillerine yeterince caydırıcı cezalar verilemediği, etkin politikalar yürütülemediği için, kadını öldürmenin bir bedeli olmadığı için, siyasilerin iktidarını sürdürmek için insanları kaba kuvvete, şiddete yönelten, ayrıştırıcı, bölücü, nefret dili kullandığı için, eşitsiz toplumsal cinsiyet ilişkileri üzerine kurulu ataerkil yapı ve bu zihniyet zinciri kırılmadığı için, yazılı ve görsel medyada kadına yönelik şiddeti özendiren, katilleri haklı gösteren haber diline, dizilere vb. programlara yer verildiği için öldürülüyor” ifadesini kullandı.Kadın hakları ve özgürlüğü sorununun bir insanlık ve uygarlık sorunu olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Türkiye uygarlaşma, demokratikleşme, laik ve sosyal hukuk devleti olma, kalkınma, gelişme sorununu çözemediği sürece kadın hakları ve özgürlüğü sorununu çözemeyecektir. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimiz bu kadın cinayetinin de takipçisi olarak, katilin hak ettiği cezayı alması için mücadele edecektir” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, baro, bilginyeşilboğaz,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA