TARSUS BELEDİYESİ’NDEN İLK ATIK TOPLAMA MERKEZİ




Tarih: 17 Ocak 2021 Pazar 16:20




Tarsus Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün sorumluluğunda yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, toplama merkezinde ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması süreçlerini içine alan Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurarak temel seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

UYGUN NOKTALARA TOPLAMA STANTLARI YERLEŞECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında, yürütülen çalışmalar ile geri dönüşebilen atıklar, tekstil atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, ekmek atıkları, atık pil ve bitkisel atık yağlar için toplama stantları oluşturan teknik elemanlar stantlar için gerekli malzeme ihtiyaçlarını ise hurda malzemelerden karşılıyorlar. Stantların üretimleri devam ederken bu çalışmanın tamamlanmasının ardından toplama stantları şehrin uygun noktalarına yerleştirilecek.

PROJE KAPSAMINDA MOBİL ATIK GETİRME BİRİMİ KURULDU

Atık getirme merkezi tebliği hükümleri doğrultusunda vatandaşların değerlendirilebilir atıklarını getirmesi amacıyla Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde mobil atık getirme merkezi oluşturuldu. Atıklar Mobil Atık getirme kaynağında ayrı toplanacak. Atıkların bulunduğu yerden alınmasını isteyen vatandaşlar 6161100 atık hattından ya da Alo 153’ü arayarak talep oluşturabilecek. Talepler doğrultusunda çöp taksileri de atıkları toplayacak. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, Tarsus, Atıktoplama

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA