OGM, ormancılıkta orman köylülerini unutmuyor




Tarih: 21 Ocak 2021 Perşembe 13:46




Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, diğer ağaçlandırma çalışmaları dışında “5000 Köye 5000 Orman Eylem Planı” kapsamında köylülerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla ceviz, badem, fıstıkçamı, keçiboynuzu, lavanta, kekik, biberiye gibi gelir getirici türlerle ağaçlandırma çalışmaları da yapılmaktadır. Delicelerin zeytine ve menengiçlerin antep fıstığına aşılanması çalışmaları da bahsedilen eylem planı kapsamında yürütülmektedir.

Bölge Müdürlüğü, 8 orman işletme müdürlüğü görev alanında, 18 mahallede 1680 dönüm bozuk orman alanında arazi çalışmaları tamamlanıp sahalar dikime hazır hale getirildi. Fidan dikimleri devam etmekte olup 2021 Mart ayı sonuna kadar toplam 46.000 adet gelir getirici tür fidanı toprakla buluşturulmuş olacak. Ayrıca 2020 yılı içinde 8100 adet deliceye zeytin, 1000 adet menengice antep fıstığı aşılaması yapıldı. Aşılama çalışmalarına 2021 yılı ilkbaharında devam edilecek. Yukarıda bahsedilen faaliyetler ile ilgili arazi hazırlığı, fidan bedeli, fidan dikimi ve üç yıl fidan bakımı bölge müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu sahalar yörede ikamet eden vatandaşlarımızın talebi halinde kura usulü ile hane reislerine dağıtımı yapılmaktadır. Kendilerine teslim edilen sahaların bakımı yapanlardan tarife bedeli alınmak kaydıyla elde edilecek ürünler kendileri tarafından değerlendirilmektedir. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, OGM, köylüler

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA