Yerlikaya: “Revize konusunda yavaş yavaş sapmalar oluyor”




Tarih: 9 Şubat 2021 Salı 19:29




Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Belediye Başkanı Vahap Seçer Başkanlığında toplandı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Toroslar Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, Vahap Seçer’e, “Revize etmeniz gereken yerler var ise ben Büyükşehir olarak destek vereceğim demiştiniz. Bunu söylediğiniz halde bu yoldan yavaş yavaş sapmalar oluyor” dedi.

Haber – Barış Köksal

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Şubat Ayı Olağan Toplantı Dönemi Birinci Birleşimi’ni gerçekleştirdi. Mecliste bir önceki tutanak özetinin görüşülmesi, birimlerden gelen konuların görüşülmesi ve komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi meclis toplantısı gündeminde yer aldı. Meclis toplantısında konuşan maddelerde biri olan Mezitli 4. Etap (Tece-Davultepe Kıyı Kesimi) 1/1000 ölçekli ilave ve revisyon konusu mecliste gündeme geldi. AK Parti Toroslar Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya Belediye Başkanı Seçer’e, meclis kararı ile geçen binlik planların 5 binlik planlara bakılarak yapılması gerektiğini ancak bunun yanlış bir uygulama olarak sapmalar yarattığını söyledi.

YERLİKAYA: “YOLDAN YAVAŞ YAVAŞ SAPMALAR OLUYOR”

Büyükşehir Belediye meclisinde bin ölçekli planların uygunsuz olarak değiştiğini ve bu yüzden tepki göstererek şerh koyduğu maddeyi çektiğini, bunun oy birliği ile kabul edilmesini isteyen AK Parti Toroslar Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, “Tece bölümün geçmesiyle birlikte neredeyse planların yüzde 90’ı geçiyor. Burada komisyon üyeleri olarak hepimizde destek verdik. Yola çıktığımızda yaptığımız bir uygulama vardı, bu günden güne artıyor. İlerde vatandaşa mahkeme yolu görünüp planlarımızın bozulma durumu olur diye bir yanlışı dile getirmek istedim meclis gündeminde. Binlik planlar yapılıp meclisten geçiyor, bu planları yaparken 5 binlik planlara bakmaları lazım. 5 bine uygunsuz binlikler geçiyor sonra şuraları düzeltin diyorlar. Bu yanlış bir uygulama. Zaten siz geldikten sonra bir toplantı yapmıştınız. İlçe komisyon başkanları, biz komisyon üyeleri olarak davet edilmiştik. Revize etmeniz gereken yerler var ise ben Büyükşehir olarak destek vereceğim demiştiniz. Bunu söylediğiniz halde bu yoldan yavaş yavaş sapmalar oluyor. Az önce Yenişehir’in 3 adet binliklerine ek süre aldık mesela. Çünkü önce 5 binliği geçirmemiz gerekecek. O gün tepkimi göstererek şerh koydum ama şimdi o bölgede de vatandaş bekliyor. O planını bir daha bozdurma yoluna gitmemek için burada şerhimi çekiyorum. Burada oy birliğiyle geçmesini istiyorum. Ama bundan sonrasında önce 5 binlikleri revize edelim, düzeltmeleri yapalım ardından da binlikleri yapalım önerisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

TARHAN: “REVİZYON İLE MEZİTLİ HAREKETLENECEK”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, İsmail Yerlikaya’nın revizyon konusunda haklı olduğunu ancak başka uygulama süreçlerinin zaman aldığını belirterek, “ İsmail Beyin dediği gibi yüzde 90’un üzerinde Mezitli’nin revizyon planları bitti. Tüm süreci tamamlananlarda da 18 uygulamada da geçildi. Sadece revizyon planıyla bitmiyor. Ondan sonra bir de 18 uygulama süreci başlıyor. O da zaman alıyor ama Mezitli’de şu anda yatırım anlamında çok büyük hareketlilik var. Tece, Davultepe bölgesi de çok ilgi çeken bölgeler son zamanlarda. Bunun da yine de onaylanmasıyla ben ciddi bir hareketlilik olacağına inanıyorum inşaatçılar ve yatırımcılar açısından” dedi.

ÖZYİĞİT: “YENİŞEHİR’DE RUHSAT BEKLEYEN YAPILAR VAR”

Yenişehir Belediyesi Abdullah Özyiğit Yenişehir’de ruhsat bekleyen yapılar olduğunu ve yapılacak planların büyük katkı yaratacağını ifade ederek, “Plan bir kent için her şey. Kentin ekonomik sosyal yapısını belirleyen bu planlar. Yenişehir içinde 1/5000’liğin daha önce getirilmesi konuşuluyor. Hatırlarsanız kasım ayında da konuşulmuştu bu konu daha önce getirelim diye. Bu planların birlikte çizilmesi hususu da var. Dolayısıyla uyumlu olması esası önemli. Yenişehir 1/1000’lik planlar daha önce Yenişehir Meclisine geldi. Biz dedik ki önce Büyükşehir bürokratlarıyla konuşup geçirelim. Dolayısıyla bürokratlarımızı bir arada çalıştılar ve 3 ayrı komisyonda 2 ay bekledi. Şimdi Büyükşehir komisyonundayız. Yenişehir’de ruhsat bekleyen birçok yapı var. Özellikle işsizliğin bu seviyeye geldiği günümüzde gerekli hassasiyeti göstererek planların bir an önce katkı sunacaklarına eminim” diye konuştu.

SEÇER: “TERÖRİSTLER MERSİN’İN İÇİNDE”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Şubat Pazartesi günü Belediye Meclis Binasına yapılan saldırıya yönelik açıklamalarda bulundu. Seçer, teröristlerin sadece dağda değil, Mersin’in içinde de olduğunu söyleyerek,Erdemli’de belediyeye ait tabelalar paralanıyor. Daha pazar günü Karaduvar’a diktiğimiz fidanlar parçalanmış. Siz işten adam çıkartıyorsunuz deyip insanları bana düşman ediyorsunuz. Bunu kınamanız gerekiyor. Hepimiz teröre karşıyız. Oradan gelmiş, buradan gelmiş ne farkı var? Siz dağ da terörist arıyorsunuz. Mersin’in içinde var. Şimdi birbirimizi kandırmayalım benim sorumluluklarım var. Bu kentin huzurunu kaçırmaya yönelik bir karar alacağımızı düşünüyor musunuz? Terfi birimim saldırıya uğruyor. Zanlılar yakalanmamış. Bunu gören kötü niyetler cesaret alıyor. Gidelim Karaduvar’daki fidanları sökelim. Gidelim Erdemli’deki tabelaları da kıralım. Bunun sonu nereye varacak? Şimdi ben belediye olarak idare olarak, sizler de farklı partilerin temsilcileri olarak benim yanımda durmazsınız ne olur? Silifke Belediyesi de işçi çıkardı biz burada ne zamana gündeme getirdik. Sürekli söylüyorlar. Ben Mahmut Tat’a açıkladım. Size gelen rakamlar, sosyal medya paylaşımlarınız yanlış dedim. Kendisi de ikna oldu. En son tarihte ne zaman eleman çıkarmışım onu gösterdim. Ama resmi bir kurum tarafından bunların gösterilip beni düşman göstermek affedilir bir durum değil” şeklinde konuştu.

 


Etiket: Mersin, BüyükşehirBelediyesi, Meclis, Şubat

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA