BAŞARIR: YARGI SARAYDAN TALİMAT ALMAYI BIRAKMALI




Tarih: 19 Şubat 2021 Cuma 00:10




CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 4’er yıl 8’er aya kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılması ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a evinin önünde saldırı yapanların, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirten CHP’li Başarır, “Söz konusu soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan hakkında sosyal medya hesaplarından;  halen MHP Mersin Milletvekilliği yapan Olcay Kılavuz, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Emre Çömlekçi, Arnavutköy Ülkü Ocakları Başkanı Emrullah Günay ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı’nın tehdit ve hakaretlerde bulundukları ve adil yargıyı etkilemeye çalıştıkları gerekçesiyle, 18 Ocak 2021 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştum. Fakat bu kişiler hakkında bir işlem yapılmazken, ülkemizin iki güzide sanatçısına suç unsuru bulunmayan sözlerinden ötürü ‘Cumhurbaşkanına Alenen Hareket’ suçuyla dava açılıyor. Burada adalet terazisi, ne yazık ki iktidar ve küçük ortağı için ağır basıyor.’’ sözlerini dile getirdi.

Tayyip Bey Sen Bu Ülkeyi Yönetemiyorsun Demek Bile Suç

Cumhurbaşkanına hakaret suçlarını değerlendiren CHP’li Başarır; ‘’ 1994-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 1.279 sanıktan 386 vatandaşa mahkumiyet verilirken, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olduğu 2014 tarihinden 2019 yılına kadar geçen süreçte ise 27.717 kamu davası açılmış, 29 bin 839 kişi yargılanmıştır. 29 bin 839 sanıktan 9 bin 556’sı ise mahkumiyet kararı almıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde “hakaret” suçlamasıyla yargılanan ve ceza alanların sayısı binlerle ifade edilecek oranda artış gösterdi. Bu durum; ülkemizde bize yargının siyasallaştığını ve iktidarın halkımıza ve muhalefete yargı eliyle gözdağı verdiğini gözler önüne sermektedir. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde açılan cumhurbaşkanına hakaret davaları, önceki Cumhurbaşkanlarımız dönemiyle kıyaslanmayacak derecede artış göstermiştir. Bu durum, vatandaşlarımız ve güzide sanatçılarımız üzerinde mevcut iktidarın baskıcı, sindirici, korkutucu anlayışının bir göstergesi olmuştur.’’ ifadelerini dile getirdi.

İktidarı Eleştiren Kim Varsa Gözaltına Alınıyor

İktidarın isteğinin her yaptıklarının alkışlanmak olduğunu belirten CHP’li Başarır; ‘’İktidarı eleştiren kim varsa gözaltına alınıyor. İstiyorlar ki her yaptıkları alkışlasın. Ülkemize sayısız katkıları olan sanatçılarımız, suç içermeyen ifadeleri nedeniyle adliye kapılarında bekliyor ve yargılanıyorlar. Bu tutum; hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmamaktadır. COVID-19 sürecinde 75-80 yaşında insanları adliye kapılarında keyfi bir şekilde süründüren bu iktidar, Selçuk Özdağ’a saldıranları ve davaya bakan savcıya tehditler savuran şahısları ise el üstünde tutmaktadır. Reform kelimesini kullanıyorsanız, altını doldurmalısınız. Reform, zihniyetle başlar ama iktidarın zihniyeti her istediğini yargı eliyle yaptırmak.’’ dedi.

 


Etiket: BAŞARIR, CHP, YARGI

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA