“GÖKÇEL: Çiftçilerimizin Tarım Yaptıkları Toprakları Ellerinden Almayın”




Tarih: 26 Şubat 2021 Cuma 00:32




CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel tarım yaptıkları toprakların açık ihale ile satışa çıkartılması sebebiyel mağdur olan çiftçileri TBMM gündemine taşıdı. Gökçel, çiftçilerin tarım yaptıkları toprakların yeniden çiftçilere tahsis edilmesini talep etti.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Mersin ve Türkiye genelinde hazine arazisinde tarım yapan çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. Gökçel, hazineye ait tarım arazilerinin 49 yıllığına açık ihaleye çıkartıldığını belirterek, tarımsal üretim yapan çiftçilerin ağır şartlar sebebiyle bu tarım arazilerini kiralayamadıklarını ifade etti. Gökçel, “Mersin'imizin Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve diğer ilçelerinde çiftçilerimiz, hazine arazisi üzerinde işgaliye ve kira ücretlerini ödeyerek tarımsal üretim yapıyorlardı. Bu arazileri çiftçilerimizin ataları da kullanıyordu. Yıllardır çiftçilerimizin tarım yaptıkları bu araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kırk dokuz yıllığına, açık ihale usulüyle kiraya veriliyor. Şartnameler o kadar ağır ki araziyi kullanan çiftçilerimizin o araziyi kiralamasına imkân yok. Derhâl bu uygulamaya son verilmeli” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Mersinli çiftçilerin sorunu haline gelen hazine arazilerinin açık ihaleyle kiralanmasına yönelik TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada bu uygulamanın büyük mağduriyetler ortaya çıkardığını kaydetti. Gökçel uygulamanın son bulmasını talep ederek, çiftçilerin topraklarının ellerinden alınmaması çağrısında bulundu. Gökçel konuşmasına, “Çiftçilerimizin, atalarından kalan bu arazileri kullanmasının önünü açmalısınız. Anamur, Aydıncık ve Bozyazı'daki çiftçilerimizin yıllardır tarım yaptıkları toprakları ellerinden almayın” diye son verdi.

 

 


Etiket: CHP, MERSİN, GÖKÇEL

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA