Mezitli’de sanat dolu 8 Mart etkinliği




Tarih: 9 Mart 2021 Salı 14:27




Kadın emeğini dünyaya duyurmayı başaran Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. 8 Mart Parkı’nda ‘20 Kadın 20 Zeytin’ temasıyla fidan dikimi yapıldı. Ardından Feray Şahin Parkı ziyaret edildi. Bir fidan dikilerek Feray Şahin anıldı. Daha sonra Mezitli Sanat Çarşısında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi

Ünlü Rus balerin Julia Selinanova, sergilediği dans performansı ile izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Balenin birbirinden güzel figürlerinin sergilendiği gösteride klasik müziğin sesleri çevrede bulunan evlerin balkonlarına kadar yükseldi. Nilüfer Erol, Nimet Sarıbay, Mübeccel Cerenbeli, Beyhan Birdir ve Seher Çelik’ten oluşan sanatçılar tarafından kadın konulu resim sergisi açıldı. Etkinlikte Mete Koçaş isimli genç grafiti performansı sergilerken Tirat Mutfak Atölyesi’nin ödüllü aşçısı Müslüm Aktaş gerçekleştirdiği Gastroshow’da makarna yapımını uygulamalı olarak gösterdi ve yapılan makarnalar konuklara ikram edildi. Belediye meclis üyeleri, muhtarlar sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ülkemizde kadınlardan bahsedildiği zaman ilk olarak akla şiddet ve cinayet olaylarının gelmesinden dolayı üzüntüsünü aktardı. Mezitli’de yaşayan kadınların diğer kentlere oranla daha fazla üretimin içerisinde olduğunu görmekten dolayı mutlu olduğuna vurgu yapan Tarhan, “Gün geçmiyor ki faili belli olmayan çok sayıda cinayet işlenmekte. Her gün bir kadınımız cinayet kurbanı olmaktadır. İşin daha da vahim tarafı adalet beklentileri yeterince karşılanamamaktadır. Oysa, kadınlar özgürleşirse dünya da güzelleşecek. Kadınlar ekonomik olarak güçlü olursa temsil olarakta güçlü olacaktır. O yüzden 7 yıldır kadınlarımızı üretimin içerisine sokuyoruz. Gönüllü Evlerimizde, Mezitli Kent Konseyimizde, Solinova Üretici Kadın Kooperatifimizde, Kadın Üretici Pazarlarımızda kadınlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretsinler ve yönetimde söz sahibi olsunlar istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: mersinhaber, mezitli, etkinlik

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA