image Erol Kamalak
Dolandırıcılar her yerde….



Yazı Tarihi : 8.07.2020
 E-Mail :

 

Umut, fakirin ekmeği… Hayallerinin gerçekleşmesi için eskiden Mili Piyango vardı. Şimdi ise, sayısal loto, şans topu, süper loto, on numara, iddia, altılı ganyan…

 

Para ihtiyacı olanlar cebindeki bir ya da iki lirayla hayal kurup yaşıyordu. Şimdilerde yasal olmayan iddiacılar sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak, insanları dolandırılıyorlar. Kimileri çaresizlikten, kimisi cahillikten bunların ağına düşüyor.

 

Sosyal medya paylaşımlarına bakıldığında, adamlar o kadar iyi niyetli, hayırsever olarak yansıtılıyor. Din duyguları sömürülüyor. “Allah razı olsun ağabey kuponu verdi. Kazandım.  Kredimi ödedim.  Ev kiramı ödedim. Düğünümü yaptım. Ev eşyalarımı aldım” şeklinde ifadelerle çok güzel mizansen yapmışlar.

 

Borcu olan bedenen ve ruhen çöküp durumda, zaten yaşamda kaybetmiş… Şeytan ve cahillik devreye giriyor. Bunlara para yatırıyor. Bakıyor ki, ne adam var ne de muhatap olacak yer…

 

Çaresizlikten kıvranırken, kaybettikleri kazanmak adına çare ararken bir daha dolandırıcıların eline düşüyor. 

 

Niye kanıyoruz peki? Çünkü kandırılmayı seviyoruz.

 

Yani 21.yüzyıldayız hala kendini polis, savcı, asker, hakim diye tanıtıp vatandaşları dolandıranlar var. Lütfen itibar etmeyin!

 

 




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA