image Erol Kamalak
Kanınızda hayat var



Yazı Tarihi : 24.09.2020
 E-Mail :

 

Her konuda olduğu gibi kan verme konusunda duyarsızızdır. Kan verme konusunda çok bahanemiz oluyor. Duyarsızlığımız bahanemize yansıyor. Kendi yakınımıza kan ihtiyacı olduğu zaman kan vermenin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

 

Çoğu insan acil kan ihtiyacı olduğunda ne yapacağını şaşırıyor. Kime, nereye müracaat edeceğini bilmiyor. Hasta yakınlarının tanıdıkları vasıtasıyla önce Kızılay’a sonra dernek, vakıf, sendika, TV kan başvurusunda bulunuyorlar.

 

Sosyal medya aracılığıyla kan paylaşım duyuruları yapılıyor. Maalesef insanlarımız duyarsız. Her şeyi sosyal medyada paylaşan insanlar, kan ilanı ile ilgili paylaşıma gelince sanırım ya interneti bitiyor ya da şarjı ya da insanlığı bitiyor..

 

Paylaşımınız hayat kurtaracaktır. Ben elimden geldiğince paylaşıyorum. Duyarsız insanların yanında duyarlı olan insanlar da var. Bu insanlar, Gültekin Öztürk, Akif Çolak, Tufan Topakbaş ve Hakan Çil kıymetli arkadaşlarım kan ihtiyacı paylaşımından hemen sonra beni arıyorlar.

 

Kan gruplarının uygun olduğunu ve işini gücünü bir kenara atıp kan vermeye gidiyorlar. Bu örnek davranışlarından dolayı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

 

Kan bağışının en düşük olduğu aylardayız. Hasta yakınları kan grubu fark etmeksizin kan verebilir.

Böylece acil kan ihtiyacı o gün için tamamlamış olabilir.

 

Rehberinizdeki kişileri kan grubuna göre kayıt edin. Acil durumlarda zaman kaybetmeden kan bulabilirsiniz.

 

Kan verecek kişiye yeteri kadar değer vermek gerekir. Bazı durumlarda kan verecek kişiye ulaşım sıkıntısı oluyor.

 

Hasta yakınları kan verecek kişiyi evinden alıp kan vereceği yere götürüp, kan verdikten sonra tekrar evine bırakmalıdır. Kan verecek kişi mağdur edilmemelidir.

 

Bazen insanlar işini gücünü bırakıp, kendi imkanlarıyla kan vermeye geliyor. Hasta yakınları bir teşekkür dahi etmiyor.

 

Kanınızda hayat var. Kan vererek bir insana can veriyorsunuz…




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA