image Mustafa Mızrak
Nefreti sevgi ile yenmek



Yazı Tarihi : 16.10.2021
 E-Mail : mustafamizrak33@gmail.com

 

Kin ve nefreti azdıran tehlikeli, yıkıcı ve ayrıştırıcı düşünce ve söylemlerden vazgeçilmesi ulusal birlikteliğimize çomak sokulmaması hepimizin yararına olacaktır. Sevgisiz söylemler, sosyal dokuyu zedelemekte, tahammülsüzlük  artmaktadır. Gerek muhalefet ve gerekse kamu oyu hükümeti bilinçsizce eleştirmekte, destek olmak yerine köstek olmaktadır. Bu sevgisiz yıkıcı gidişat , farklı kültürlerin ve inançların birlikte    yaşamasına darbe vurmaktadır.. Barışa giden yol, kötüyü iyi ile, yanlışı doğru ile, nefreti sevgi ile yenmekten geçer. Önemli ve yararlı olan muhalefetinde iktidarı desteklemesidir.

Diplomasi zor ve ince bir iştir. Bu nedenle ülkemizde Bakanlık kadroları her zaman seçilmiş güçlü kadrolardan oluşmuştur. Son yıllarda dış politikanın rayına girmesinin en önemli sebebi, bu seçilmişlik diplomasisidir. Diplomatların kullandıkları her sözcük önemli ve anlamlıdır. Çatışmalarda büyüyen ve duygusal kopuş yaşayan, çocuklar ve gençler, yıllarca sıkıntı çekecektir. Kin ve nefretle büyüyen, psikolojisi bozulan bu nesillerle  ileride barış daha da zor olacaktır. İşte bu  çıkmazların önüne çözümle Hükümetimiz barış sürecinde sevgiyle yol açmaktadır.

Bazen hiç tanımadığınız ya da çok az tanıdığınız biri, bir anda en yakınlarınızdan fazla kalbinize dokunabilir. İşte o an anlamadıklarınızı anlarsınız, görmediklerinizi görürsünüz, hatta hayatınızda önemli değişiklikler yaratacak adımlar bile atabilirsiniz.

Bütün ilişkilerde arkadaşlık, iş, eş ilişkisi fark etmez, en önemli adım kalbe dokunmaktır. Çünkü kalbe dokunabildiğimizde yaşam çok daha kolay olacaktır. Daha iyi anlarız, daha kolay anlaşılırız. Zaten bütün çatışmalar sevgisizlikten çıkıyor.

 Yaşamı Seviyor İyi günler Görmek İstiyorsan Dilini Kötülükten Ve Yalandan Sakın.




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA