Bu yıl da “Sevdamız Yeşil Vatan” sloganıyla sürdürülen kampanya kapsamında, ülkenin dört bir yanında milyonlarca fidan toprakla buluşturuldu.
Bu çerçevede Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Korucuk Mahallesi Milli Ağaçlandırma Günü Ormanı mevkisinde düzenlenen programa; Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Garnizon Komutanı Albay Serhan Güngör, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Diyaddin Özer, Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, kamu kurumları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Yanan Ormanlar Yeniden Yeşeriyor”
Açılış konuşmasını yapan Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, şunları söyledi: Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, “Geleceğe Nefes sloganıyla çıktığımız bu yolda, fidan dikimleriyle Yeşil Vatan Seferberliği’ni gerçekleştiriyoruz. Her dikilen fidan, ülkemizin geleceğine nefes olacaktır” dedi.
“Cumhurbaşkanımızın 2019 yılında yayımladığı genelgeyle 11 Kasım, Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi. Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Anamur’da da geleceğe nefes oluyoruz. İlçemizin yüzde 85’i orman. Ormanlarımız en büyük servetimizdir. Yanan ormanlar orman dışına çıkarılmaz, fonksiyonunu kaybetmez. Bu alanlar yeniden ağaçlandırılır ve doğaya kazandırılır. Sosyal medyada zaman zaman yer alan yanlış iddiaların aksine, ormanların amacı dışında kullanılması söz konusu değildir.”
Gübeş, bölgenin “bal ormanı” olduğuna dikkat çekerek, keçiboynuzu, lavanta, adaçayı ve karabaş otu gibi türlerle dikim yapıldığını, hem ekosistemin güçlendirildiğini hem de bölge ekonomisine katkı sağlandığını ifade etti.

"Bu Alan Yeniden Dirilişin Sembolüdür”
Kaymakam Kemal Duru, konuşmasında şunları dile getirdi: “Bugün Milli Ağaçlandırma Günümüz. Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘Yeşil Vatan Seferberliği’ kapsamında biz de Anamur’da aynı anda ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ağaçlandırma seferberliğine katılıyoruz. Yeşil vatanın korunması ve geleceğe taşınması hepimizin ortak sorumluluğudur. Ağustos ayında yangından zarar gören bu bölgeyi özellikle seçtik. Bugün dikilen her fidan, o acı günlerin ardından yeniden dirilişin sembolüdür. Orman teşkilatımızın tüm çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ buyuruyor. Bu anlayışla çevremizi güzelleştirmek ve gençlerimize çevre bilinci kazandırmak için buradayız. Milli Ağaçlandırma Günü’nü kutluyorum Rabbim yeşil vatanımızı korumayı hepimize nasip eylesin.”
İlçe Müftüsü Mehmet Fidan ise çevre hassasiyetinin dinimizin temel öğretileri arasında yer aldığını vurguladı: “Yanan ormanların yeniden yeşermesi hepimiz için önemli bir görevdir. Kur’an kursu öğrencilerimizle birlikte hem öğreniyor hem yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz’ buyuruyor. Biz de bu emanet bilinciyle buradayız. Emeği geçen tüm kurum ve gönüllülere teşekkür ediyorum.”
Ayrıca “Geleceğe Nefes” sloganıyla yürütülen kampanyaya, Anamur İlçe Müftülüğüne bağlı Musab Bin Umeyr Kur’an Kursu öğrencileri, öğreticileri eşliğinde sahaya çıkarak fidanlarını toprakla buluşturdu.





