Anamur Kaymakamlığı öncülüğünde ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle, motosiklet kazalarının önüne geçmek ve trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında, kask takmayan motosiklet sürücülerine cezai işlem uygulanmadan ücretsiz kask dağıtımı yapıldı.

503579796 2471529039880291 5022647100611838255 N

Anamur Ortaokulu önünde gerçekleştirilen trafik denetimine Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Emniyet Müdürü Hanifi Umar, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Dölek, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve oda yöneticileri katıldı. Denetim sırasında kasksız yakalanan motosiklet sürücülerine, trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yapıldıktan sonra toplam 100 adet kask hediye edildi.

Anamur TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada, son dönemde Anamur ve Bozyazı ilçelerinde yaşanan ölümlü motosiklet kazalarının derin üzüntüye sebep olduğunu vurguladı. Tuna, “Yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızın sayısının en asgariye indirilebilmesi ve yakınlarının bu acıları yaşamak zorunda kalmamaları için Anamur Kaymakamlığımızın olurları ile farkındalık yaratabilmek maksadıyla kask dağıtım kampanyası başlatabilmek için başvuruda bulunduk” dedi.

Tuna ayrıca etkinliğe destek veren Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir başta olmak üzere, emniyet ve jandarma yetkililerine teşekkür etti. Etkinliğe Anamur Belediye Meclis Başkanı İbrahim Çetinkaya, Meclis Üyesi İbrahim Fatih Öğür ve Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Ali Çelik de katılım sağladı.

Tarsus Şehir Mezarlığı Otoparkı Modernize Edildi
Tarsus Şehir Mezarlığı Otoparkı Modernize Edildi
İçeriği Görüntüle

503755390 2471528059880389 5717373528053629896 N

Yetkililer, kask kullanımının hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, benzeri farkındalık çalışmalarının süreceğini vurguladı. Uygulamadan memnun kalan vatandaşlar ise teşekkür ederek, bu tür kampanyaların devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Muhabir: Bedirhan Sumeli