GÜNDEM

Bakan Kurum: "378 Yapısal Hasar İhbarı Aldık, Riskli Binalara Girmeyin"

Bakan Kurum: "378 Yapısal Hasar İhbarı Aldık, Riskli Binalara Girmeyin"

Yapılan açıklamada, "378 farklı noktadan yapısal hasar ihbarı aldık. Ekiplerimiz, tüm bu ihbarları tek tek değerlendiriyor ve tespit çalışmalarını hızla tamamlayacak. Vatandaşlarımızdan ricamız, özellikle riskli görülen veya daha önce hasar almış binalara kesinlikle girmemeleridir," ifadelerine yer verildi.

Bakan Kurum, İstanbul'da yaşanan sarsıntının ardından bakanlık ve ilgili kurumların koordineli bir şekilde süreci takip ettiğini belirtti. Önceliklerinin vatandaşların can güvenliği olduğunu vurgulayan Kurum, hasar gören yapılarla ilgili gerekli yasal ve teknik sürecin başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Yetkililer, ihbarda bulunulan binaların teknik ekiplerce incelenmesinin ardından kamuoyuna detaylı bilgilendirme yapılacağını açıkladı. Öte yandan vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri veya e-Devlet üzerinden riskli yapı ihbarında bulunabilecekleri hatırlatıldı.