MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, komisyon üyelerinin İmralı’ya gitmesine yönelik “çekince varsa ben giderim” sözleri süreci yeniden hareketlendirmiş, MHP ve DEM Parti temsilcilerinin adaya gitme yönündeki tutumları netleşmişti. Kamuoyunda en çok merak edilen parti ise CHP olmuştu.
Komisyonda kapalı oturum öncesi söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, partisinin tutumunu açıkladı. Emir, görüşmelerin kapalı bir şekilde yürütülmesine karşı çıktıklarını belirterek şunları söyledi:
“İmralı’ya gidişin konuşulacağı bir toplantının milletimizden gizlenerek yapılmasının doğru olmadığını ifade etmek isterim. Burada herkesin, her siyasi partinin pozisyonunu açık şekilde ortaya koyması önemlidir. CHP olarak Komisyon heyetine üye vermeyi doğru bulmuyoruz.”

