CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Görüşmelerin saat 04:30’da sona erdiğini belirten Kış, teklifin Meclis’e hiçbir hazırlık yapılmadan, toplumdan kaçırılarak ve alelacele cumartesi günü Adalet Komisyonu’na getirildiğini ifade etti.

Gsk C H O4 Xc A A B A87

Kış, söz konusu teklifin 13,5 saat süren bir komisyon maratonuyla dayatıldığını vurgulayarak, “Adalet de hukuk da böyle sağlanmaz! Hukukun ciddiyetine yakışmayan bu teklife RET oyu verdik” ifadelerini kullandı.

Gsk C H Bd Wo A Ai Iqo

KANUN TEKLİFİ NELERİ İÇERİYOR?

Görüşülen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun Teklifi, kamuoyunda dikkat çeken çeşitli düzenlemeleri içeriyor. Teklifin özeti şöyle:

AK Parti Heyetinden Anlamlı Etkinlik
AK Parti Heyetinden Anlamlı Etkinlik
İçeriği Görüntüle

Şiddet içeren suçların cezalarının artırılması, çocuk hükümlülerin cezalarının infazına çocuk kapalı ceza infaz kurumlarında başlanması, çocuk eğitimevine ayrılmalarına iyi hâl değerlendirmesi sonucu karar verilmesi, denetimli serbestlik tedbirinden yararlanabilmesi için koşullu salıverme tarihine kadar ceza infaz kurumunda geçirmeleri gereken sürenin en az onda birini ceza infaz kurumunda geçirmelerinin zorunlu hale getirilmesi, tekerrür durumunda koşullu salıverilme imkânının getirilmesi, özel infaz usullerinin kapsamının genişletilmesi ve koşullarının yeniden belirlenmesi, Anayasa Mahkemesince verilen iptal kararlarının oluşturacağı hukuki boşluğun doldurulması öngörülüyor.

Muhabir: Ekin Kırarslan