Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd'i parti genel merkezinde kabul etti. Görüşmede, özellikle Pakistan ile Hindistan arasındaki gelişmeler ve bölgedeki gerilimle ilgili açıklamalarda bulunan Destici, Türkiye'nin her zaman Pakistan'ın yanında olacağını vurguladı.

ABD, İstanbul'daki Rusya-Ukrayna görüşmelerine katılacak
ABD, İstanbul'daki Rusya-Ukrayna görüşmelerine katılacak
İçeriği Görüntüle

Destici, "Pakistan ve Türkiye arasındaki kardeşlik sadece bu yüzyıla ait değil, asırlara dayanan bir kardeşliktir. Bu nedenle, Pakistan nerede bir ihtiyaç duyarsa, Türkiye her zaman yanındadır ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Türkiye de aynı şekilde, Pakistan'ın yanında olmuştur. Bizim güçlü olduğumuz alanlar var, Pakistan'ın güçlü olduğu alanlar var; ama gücümüz bir ve aynı." dedi.

Son olarak Pakistan'a yönelik saldırıları şiddetle kınayan Destici, şunları söyledi: "Pakistan'ın yaşadığı bu saldırıyı kınıyoruz. Pakistan kendinden emindir, bağımsız soruşturma talep etmiştir. Tarafsız soruşturma isteyenlere karşı çıkanlar, bu işin sorumlusudur."

Destici, Hindistan'ın ve bazı küresel güçlerin Pakistan'a yönelik saldırılarını da eleştirerek, "Hindistan, Asya'daki bazı güçler ve küresel aktörler tarafından haksız yere Pakistan'a saldırtılmıştır. Uluslararası kurallar çiğnenmiş, insani ve hukuki şartlar göz ardı edilmiştir. Türkiye olarak, biz tüm gücümüzle Pakistan'ın yanındayız. Tarafsız kalmamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi