Büyükşehir kooperatifleri buluşturdu




Tarih: 21 Ekim 2021 Perşembe 16:42




Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Kooperatifler Buluşuyor, Üretim Canlanıyor” sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlikte üreterek ekonomiye katkı sunan kooperatiflerin buluşmasında konuşan Ahenk Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Serva Erkiz, “Buradaki etkinlikte kendimizi tanıtmak için geldik. Daha çoğu insan bizi tanımıyor, bilmiyor. Mamullerimiz var stantta, Suriyeli kadınlarımız tarafından yapılmış. Tarçınlı kurabiye ve diğer unlu mamulleri satıyoruz, belediyenin sunmuş olduğu bu hizmetten ötürü çok memnunuz” dedi.

Haber – Mehmet Çetin

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreterek ekonomiye katkı sunan kooperatiflerin bir araya gelmesini sağladığı “Kooperatifler Buluşuyor, Üretim Canlanıyor” etkinliği gerçekleştirdi. Yoğurt Pazarı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Mersin’in farklı bölgelerinden kadın üreticiler buluştu. Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu bu hizmetten dolayı memnuniyetini dile getiren Ahenk Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Serva Erkiz, “İki katlı bir mutfakta, göçmen ve Türk kadınların ortak bir projesi çerçevesinde ürünler üretiyoruz. Avrupa Birliği’nin desteklemiş olduğu bir proje bu. Göçmen kadınlar ile birlikte mutfakta ürünler üretiyoruz. Daha yeni yeni dışarıya açılmaya başladık ve etrafımızdaki esnaflara da öğle yemeği çıkarıyoruz. Buradaki etkinlikte kendimizi tanıtmak için geldik. Daha çoğu insan bizi tanımıyor, bilmiyor. Mamullerimiz var stantta, Suriyeli kadınlarımız tarafından yapılmış. Tarçınlı kurabiye ve diğer unlu mamulleri satıyoruz. Belediyenin daveti üzerine de bugün burada yer bulduk, sunduğu hizmetten dolayı da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELDE ETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ SATMA FIRSATI YAKALADIK”

Lavanmer Lavanta Bahçesi’nin İşletmecisi Duygu Korkmaz belediyenin sunmuş olduğu bu hizmetten dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Burada organik ürünlerimiz bulunmakta. Kadın girişimci olarak burada yaptığımız kendi doğal ürünlerimizi satıyoruz. Emirler Köyü yolunda 3 yıldır uğraştığım 15 dönüm arazide benim kendi bahçeme iki çeşit lavanta ektik. Oradan hem yağ elde ediyoruz hem de kozmetik ürünler. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Girişimci Kooperatifi olarak elde ettiğimiz ürünleri burada satıyoruz. Belediye her zaman sağ olsun böylesi etkinliklerde bizlere yer veriyorlar ve bu da bizim bütçemize katkı sağlıyor. Geçen hafta da yüzme maratonunda da bizlere yer vermişlerdi. Burada doğal olarak ürettiğimiz el kolonyaları, oda parfümü, lavanta yağı, lavanta keseleri gibi ürünleri standımızda sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KENDİM, ÜRETİP SATIYORUM”
Etkinlikte Adana Tufanbeyli’de yetiştirdiği bademleri satma fırsatı bulan Meryem Önder ise “Badem ve badem ürünleri satıyorum burada. Burada özellikle stantta şu anda badem yağı üretip satıyorum. Böyle etkinlikleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bize sunduğu için çok mutluyuz. Bu ürünler benim şahsi ürünlerim ve burada satma fırsatı yakaladım. Kendi badem bahçem var Adana Tufanbeyli’de 140 dönüm. Buradan topladığım bademlerden ezme yapma kararı aldım ve halkın güzel de taleplerini karşılamakta. Ben aldığım özel makineme bademleri atarak, sıcak badem ezmesi yapıyorum. Bizim gibi kadınlara burada fırsatlarında ötürü çok memnunuz. Biz kadın girişimcilere çok önem veriliyor. Süzdüğümüz bademleri fiyatları da boyutuna göre 35 ile 150 lira arasında değişebiliyor. Normalde badem tek çeşit olur ama biz çeşitlendiriyoruz. Kavrulmuş, çiğ ve ezme olarak stantta 3 çeşit badem sunmaktayız şu anda. 40 derecede 2 saat boyunca kurutulmuş bademi makineye atıyorum ve bize yağlı badem ezmesini veriyor” diye konuştu.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA