Sevilgen: “Amacımız çocukların yüzündeki gülümsemeyi kahkahaya çevirmek”




Tarih: 2 Kasım 2021 Salı 15:44




Mersin’de hemen hemen her meslekten bir grup gönüllü, kurdukları ‘Gönüllü Palyaçolar’ çatısı altında, palyaço kıyafetleriyle kanser hastası, yetim ve öksüz çocuklarla ihtiyaç sahibi aileler ve yaşlılar olmak üzere binlerce insana dokunuyor, hem sevgi, dostluk hem de her türlü desteği veriyor. Son olarak da “Kışın Üşüyen Çocuk Kalmasın” sloganıyla bu kış çocuklara mont ve bot temin etmek istediklerini belirten 6 yıldır Gönüllü Palyaçolar Yöneticiliği yapan Aysel Sevilgen, “Amacımız çocukların yüzündeki gülümsemeyi kahkahaya çevirmek” dedi.

Haber – Mehmet Çetin

Mersin’de hemen hemen her meslekten bir grup gönüllü, kurdukları ‘Gönüllü Palyaçolar’ çatısı altında, palyaço kıyafetleriyle kanser hastası, yetim ve öksüz çocuklarla ihtiyaç sahibi aileler ve yaşlılar olmak üzere binlerce insana dokunuyor, hem sevgi, dostluk hem de her türlü desteği veriyor. Seda Arkadaş tarafından Mersin Gönüllü Palyaçolar grubu 2015’te 10 kişilik bir grup halinde kuruldu.  Yöneticinin şehir dışına yerleşme kararı almasıyla birlikte Yönetime gelen Aysel Sevilgen, 150 kişilik bir aile olarak devam ettiklerini, en küçük üyelerinin 5 yaşında, en büyük üyelerinin ise 62 yaşında olup çalışmaların hepsini gönüllük esasına dayanarak yaptıklarını belirterek, “Ulaştırdığımız aileler her defasında mutluluklarını dile getirerek verenden de getirenden de Allah razı olsun diye dualarını esirgemiyorlar çocuklar da aynı şekilde gönderene de getirene de duasını gönderiyor aileler mutlu bize yardım edenler mutlu götüren ve vesile olarak bizlerde bu durumdan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

“YAPTIĞIMIZ HER İŞ GÖNÜLLÜLÜK ESASINDADIR”

Gönüllü Palyaçolar olarak, gönüllü olarak düzenli bir şekilde yardımlarda bulunduklarını, ihtiyaç sahiplerine ve hasta çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Sevilgen, “Bizler Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mersin Şehir Hastanesi’ndeki Onkoloji Servisi ve tüm yataklı servislerde yatan çocukları mutlu etmek için haftalık etkinlikler düzenliyorduk. Pandemi döneminden sonra bu etkinliklere ayda bir düzenlemeye ve daha sınırlı sayıda kişi ile düzenlemeye başladık. Bunun yanında esirgeme kurumları, cezaevinde annesiyle kalan çocukları, huzurevi, şehit- gazi çocukları öksüz ve yetim çocukları ziyaret ederek etkinlikler düzenliyoruz. Köy okulları ziyaretleri ve etkinlikleri düzenliyoruz, özel günlerinde onları yalnız bırakmıyoruz. Bunun yanında çevre ekibimiz ve sokak hayvanları grubumuz bulunmakta. Bu gruplarda da sokaktaki hayvanları, köydeki hayvanları besliyoruz, belirlediğimiz alanlarda gruplar halinde cevre temizleme etkinlikleri düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIN YÜZÜNDEKİ GÜLÜMSEMEYİ KAHKAHAYA ÇEVİRMEK”

Asıl amaçlarının; çocukların yüzlerindeki gülümsemeyi kahkahaya çevirerek, hayatlarına renk katmak,  İyiliğin bulaşıcı olduğuna inandırmak olduğunu kaydeden Sevilgen, “Bizler kampanya olarak şöyle bir yol izliyoruz; SMA hastası çocuklarımız ya da lösemi tedavisi gören ameliyat olacak olan çocuklarımız için kermesler düzenliyoruz ve buradan elde ettiğimiz gelirin tamamını çocuğun hastane masraflarını aktarıyoruz bu sayede birçok çocuğun tedavisinde katkı sunmuş olmanın mutluluğunu yasıyoruz” diye ekledi.

 

“O KADAR ÇOK ÇOCUĞA DOKUNDUK Kİ BUNU SAYISAL VERİLERE İNDİRGEMEMİZ ÇOK ZOR”

Oluşumlarından bu yana kış aylarında “Kışın Üşüyen Çocuk Kalmasın” kampanyası düzenlediklerini belirten Sevilgen, “Bizim her yıl düzenlemiş olduğumuz ‘Kışın Üşüyen Çocuk Kalmasın’ kampanyamızda köyde yasayan, evde kanser tedavisi gören çocuklarımız ve öksüz yetim çocuklarımızın kışlık mont ve botlarını temin ederek, kendi ellerimizle giydirerek teslim ediyoruz. Bunlar bizim listemizde belirlediğimiz çocuklarımızdan oluşuyor. Oluşumumuzdan bugüne kadar bu kampanyamız devam etmektedir. Şu ana kadar o kadar çok çocuğa dokunduk ki bunu sayısal verilere indirgememiz çok zor olur. Aylık düzenli erzak yardımı yapıyoruz onkolojinin temel ihtiyaçlarını ve çocuklara oyuncak dağıtımı gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“ŞEFFAFLIK İLKESİ İLE HAREKET EDİYORUZ”

Gönüllü Palyaçolar ekibine destek vermek isteyenler için sosyal medya hesaplarından ulaşabileceklerini söyleyen Sevilgen, “Bizler tamamen şeffaf bir şekilde Mersin’de faaliyet gösteriyoruz. Bundan kastım şudur ki, 10 tane erzak kolisi ulaştırdıysanız, 10 aileye erzak kolisini ulaştırarak 10 tane fotoğraf size ayrı fotoğraf gönderiyoruz. Mont da keza aynı şekilde ya da ulaştırdığınız her türlü oyuncaklar. Temel ihtiyaçtan neler geliyorsa aklınıza bu konular bizim en çok dikkat ettiğimiz hususlar. Yardım kurum ve kuruluşlar konusunda insanların terettüp etmesi ve inanmaması bu duyguların bugüne kadar çok fazla sömürüldüğünden dolayı bizler şeffaflık ilkesi ile hareket ediyoruz. Teslimata bizimle birlikte kostüm giyerek katılabileceklerini de buradan iletmek isteriz” dedi.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA